Почетна / Одбојка / Репрезентација

Данијеле Сантарели нови тренер одбојкашица Србије, уговор до 2025. године

Данијеле Сантарели, актуелни тренер италијанског шампиона Имоко Волеј Конељана, именован је за првог тренера женске сениорске репрезентације Србије. Одбојкашки савез Србије и италијански стручњак су се догворили да сарадња траје до 2025. године
ФОТО: ОСС

Данијеле Сантарели је са Конељаном освојио четири титуле првака Италије (2015, 2018, 2019, и 2021), три Купа Италије (2017, 2020. и 2021), четири Супер купа Италије (2016, 2018, 2019. и 2020), једну титулу Светског клупског првака (2019) и једну титулу победника ЦЕВ Лиге шампиона (2021).

Сантарели је од 2012. до 2017. био помоћни тренер у Пезару (2012/13), Урбину (2013/14), Казалмађореу (2014/15) и Конељану (2015 – 2017).

Данијеле Сантарели је од 2018. до 2022. био први тренер женске репрезентације Хрватске, са којом је у „Златној лиги“ ЦЕВ освојио две сребрне медаље (2019. и 2021). Сантарели је рођен 8. јуна 1981. године у Фолињу, граду удаљеном 40 км југоисточно од Перуђе.

Коментари38
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pitam se
Obzirom da citam ovde da nemamo ni jednog trenera dostojnog reprezentacije interesuje me ko napravi ove silne vrhunske igrace, nasi treneri ili stranci?Nemam nista protiv dovodjenja stranca, ali preteraste sa podcenjivanjem nasih trenera.Kod nas je najveci problem savez,tamo su nam losi ljudi, ljudi koje samo zanima samopromocija i licna korist.Veca je tuga sta je uradjeno sa mladjin reprezentativnim kategorijama, tu je pravi cirkus.
Nou bte
Mi osim Zakoča nemamo ni jedno trenersko ime za selektora. To je naša realnost i treba je prihvatiti.
Kiza
Ja samo zelim da pitam, da li mi imamo nase strucnjake koji ce emocijama i znanjem da predvode svoju zemlju Srbiju do uspeha? Malo je tuzno da dodvodimo strance ali ajde vole bih da gresim, uvek sam govorio i sada cu da kazem, mi smo sami sebi najveci neprijatelji!!!
Jer smo
Cekali da nam ih neko drugi napravi u poslednjih 5-6 godina. Npr. Italijani. Ili cak sta vise, DA SE SAMI NAPRAVE!
Jednostavno
...nemamo!
Mile
Ništa bolji nije ni odabir selektora u mlađim selekcijama, pre svega mislim na mušku pionirsku reprezentaciju. Čiča od 70 godina odlučuje o svemu...
Veseli Bosanac
Ceca je Bosanka. Dajte trenera iz Srbije. Pa niste se bunili za Kolakovića pa i on ke iz Crne Gore. Koji je to naš trener sem Terzića vodio neki vrhunski klub u inostranstvu? Bulatović da ali uz pomoć Terzića. Ali budimo ozbiljni kog mi trenera imamo pa nijednog što jes.jes..Eto jedna Poljska je dovela N Grbića i to nam je normalno. Kada nama dođe stranac ne valja nam... Ko će nama ugpditi. Italijan je vrhunski trener i najbolje rešenje za Srbiju u ovom momentu!
Sremaccccc
Pa onda je ona idealno resenje. Taman da je Brankica i Tijana razumeju. Cinjenica je ipak da je Bosna u odnosu na Srbiju zapad.
Sremaccc
Srpakinja iz Bosne a ne iz Srbije, cinjenice su cinjenice.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.