Почетна / Одбојка / Репрезентација

Зоран Терзић о наследнику на клупи Србије: Ако би ме неко питао...

Позив из Спортског журнала, у дану када је дошло до одласка, истека уговора, како год. И Терзић је као и увек ту, отворен, емотиван, духовит, а није лако. Напротив. Још увек је све свеже... Кад је „мирисало“ да ће доћи крај, и да ли је. Оволико дуго, зашто?
ФОТО: ЕПА/Седат Суна

Јануар 2022. и трилинг асова, доласци и одласци оних најбољих. Игор Колаковић је поново сео на клупу Србије, Никола Грбић, бивши први тренер Орлова, преузео је Пољаке. А трофејни Зоран Терзић после две деценије одлази, или како он каже „мало да се одмори од репрезентације“.

Позив из Спортског журнала, у дану када је дошло до одласка, истека уговора, како год. И Терзић је као и увек ту, отворен, емотиван, духовит, а није лако. Напротив. Још увек је све свеже... Кад је „мирисало“ да ће доћи крај, и да ли је. Оволико дуго, зашто?

- Као што сам рекао, сви смо негде то осећали, први ја да, да до тога мора да дође. Било је много прича са пријатељима, колегама. Треба знати када је прави моменат. Занимљиво да је почело 2011. постали смо прваци Европе, е сад је изванредан моменат. Потом 2016. го-дина и сребро на Играма у Рио де Жанеиру. Е можда је сад дошло време. Злато освојено на Светском 2018. Нема даље, који ћу ђаво више ту? Мене је увек држало, желео сам да радим, имао мотив, енергију, све. Сада је дефинитивно дошла друга ситуација. Да ли је тај мањак, не мотива, енергије, шта је?! Не знам како изгледам људима са стране. Мени се чинило да једноставно можда је време да прекинем или одморим. Кажем одморим, јер ми још увек не улази у главу да је... Јер 20 година, баш је бројка. Видећемо шта ће бити у будућности – разне мисли се врзмају Терзићу, осећа се у гласу све од чега је саздан један професионалац, али изнад свега та спортска емоција, љубав која га је држала, ако на страну ставимо све успехе, а много их је.

И сада је, не само одбојкашком, спортском аудиторијуму, свима је тешко да Вас замисле у другој репрезентацији. Вама? Русија Вас „зове“ још од Игара у Рију?

- Није то превелика тајна у смислу да се зна да је Русија заинтересована од 2017. године да постанем тренер њихове репрезентације и постоји могућност реална да дође до тога. Више пута сам изјавио и стојим иза тога, ниједна репрезентација на свету по питању емоција не може да се мери са твојом. Имаш једну земљу коју волиш. Једина коју бих могао да водим још је Русија. Њих као народ, ту селекцију могу да осетим, не као своју, али близу тога. Једина химна, која поред Боже правде, буди емоцију је руска химна. Са те стране то је сигурно нешто што ме је привукло томе да уђем у разговор са њима. Ту је и неспоран квалитет који та репрезентација поседује, а од 2015. године не показују резултатски да је тако. Са овом генерацијом играчица, које су изузетно перспективне, мислим да може да се направи добар посао. Видећемо...

Да ли и кога видите као наследника?

- Није мој посао да причам о томе. Имам своје мишљење, јавно га нећу изнети, не би било смисла. Ако би ме неко питао из Савеза, рекао би им. Сигурно да ће наћи најбољу могућу варијанту јер знају какву екипу имају. Са таквим играчима није у реду да раде неки анонимуси, већ неко ко је врхунски, ко ће да их осети. У том смислу, не само резултатски. Убеђен сам да много њих жели да преузме.

Странац на клупи Србије? Да или не и зашто?

- Нећу да коментаришем, да сам из друге струке можда бих. С друге стране, пошто сам до данас био ту, није на месту да причам на ту тему...

Комплетан интервју можете да прочитате у броју Спортског журнала за 19. јануар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Boža
Branko Kovačević
Zule
Ti li navijas za Zakoca, ne bi li se uglavio kao vozac?
Mitar
Darko Zakoč ie trener koji je mnogo više zadužio Srpsku žensku odbojku od bolo kog drugog trenera
Vox
Ovo je nesporna istina.
Balkanac
Gospodin kao i uvek. Dao je sve šta je znao ovoj reprezentaciji, sada nek mu je srećno sa ruskinjama. Napraviće od njih velesilu, taman će dobiti ono jedino šta im je falilo prethodnih sezona. A nama neka je Bog u pomoći.
Jokan
Nikakvih velikih rezultata sa reprezentacijom Rusije neće biti.
Šta kažeš Balkanac
Od ruskinja će napraviti velesilu. Znači od ekipe koja je šest puta bila prvak Evrope, dva puta bila prvak sveta on će napraviti velesilu. Pa šta su bile do sada nego velesila.
365
Pojavile su se glasine da je moguci naslednik Italijanski strucnjak Danijele Santareli..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.