Почетна / Одбојка / Репрезентација

Мирјана Мусулин после пласмана кадеткиња на ЕП: Држали смо све у својим рукама

Најављено-испуњено, кадеткиње Србије успеле су да у Првом квалификационом циклусу обезбеде место на Европско првенству од 22. до 31. јула у Чешкој, (Оломуц и Простејов)
ФОТО: ЦЕВ

Озбиљан приступ, упорност и храброст изнад свега, донеле су екипи Мирјане Мусулин пласман и нове борбе на најјачој европској смотри. И да се зна, пет од пет, 15 бодова и само два испуштена сета је епилог из Баликесира.

- Била је сјајна атмосфера као и увек када се игра у Турској, домаћи навијачи, карневалска атмосфера. То је и донело нервозу у дуелу са домаћином, али с друге стране, мислим да је ривалу та врста притиска више одмогла него помогла. Успели смо да играмо упорно и доследно ономе што смо се договорили. Нисмо им давали шансу да се значајно резултатски одлепе. На крају, преломили смо меч у нашу корист. Свакако да смо пружили квалитетну одбојку. Задовољни смо јер после 10 дана проведених заједно и без иједне утакмице, на тешком турниру без дана паузе, остварили велики успех – подвукла је селектор Мирјана Мусулин.

Уз честитке које је упутила девојкама, посебно је истакла:

- Велико залагање кроз цео припремни период и упознавања са мном. Сви смо дали све од себе да се што пре уклопимо. Од почетка до краја то је био тим, тај дух и то бих апострофирала. А то смо и показали. Имала сам срећу и да у стручном штабу имам људе који размишљају на исти начин. Добар посао смо урадили – подсећа Мусулин на део овог мозаика, Владимир Меденица, Зоран Калањ тренери, Стојан Радуловић статистичар, Дарко Стаматовић физиотерапеут, Милан Чутовић, кондициони тренер који је један део радио са девојкама и по чијем су програму радили на квалификацијама, Биљана Михаиловић, задужена за млађе селекције.

По доласку у Србију, открила је селектор и тренер Срема, какве су даље обавезе:

- Планирам да играчицама које су имале јак ритам, дам неколико дана одмора, а ја ћу се што пре прикључити екипи Срема, с којим је одлично радио мој асистент Никола Каприц.

Кратак осврт на ривале и најбољу партију плавих на турниру:

- Почетак је био са мало слабијим екипама, ту смо се трудили да се уигравамо. А најбоље издање, без дилеме против Бугарки, где смо се и емотивно испразнили. Са Турском је било нешто лошија игре, али у тренуцима када је требало, одиграли смо сигурно, тачно, направили разлику и држали све у својим рукама. Што је најважније, успели смо у томе што смо обећали, пласман на Првенство из прве рунде што смо и обећавали пре поласка у Турску – рекла је Мусулин.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Trener
Usluga za uslugu-hvala 'najmoćnijoj' menadzerki !!!
Čestitke
Svaka čast i samo napred.
“Mozaik”
Kakav mozaik.Gde je otisla ova odbojka!! Ko nam radi sa mladima???

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.