Почетна / Одбојка / Репрезентација

Бојана Миленковић после бронзе на ОИ: Ко год уђе у кућу, не може да омаши медаљу

– Ово одличје је моје прво са Олимпијских игара, стоји на столу окружено цвећем и поклонима, да сија, а свако мало је укућани стављају око врата, неизменично – смеје се трофејна дама
ФОТО: ЕПА/Рунгрој Јунгрит

Ближи се Европско првенство, „одбојкашки“ Београд живи да дочека елиту после десет година, овог пута у „Штарк арени“.

Европске шампионке имају посебан мотив, на свом су терену, а из те генерације која је освојила трон, остале су њих три капитен Маја Огњеновић, Милена Рашић и Силвија Поповић.

Бојана Миленковић је тада имала само 14 година, тинејџерка која је свесрдно бодрила плаве. Ова Београђанка, примач сервиса, сада је део тог истог мозаика који је са Игара у Токију донео бронзано одличје.

За њу прво, иако од 2017, ова дама само слаже у ризнци нова и нова одличја..Два евроспка злата, злато на светском... Где сте ставили ову медаљу, где и остале или?

- Ово одличје је моје прво са Олимпијских игара, стоји на столу окружено цвећем и поклонима, да сија, а свако мало је укућани стављају око врата, неизменично. Централно место, ко год уђе у кућу, не може да је омаши – смеје се задовољно Бојана.

Враћала се Бојана са тренинга иако је за данас заказан први тренинг плавих после Токија а пред Европско у Беогтаду:

- Физички се одлично осећам, била сам мало у теретани, просто то радим због себе. Генерално, пауза прија, али не смемо ни много да се опустимо. Потребно је да се тело и мозак одморе, али.. Ово је само један део лета који смо урадиле, завршиле. Сада иде још једно битно поглавље Београд и Првенство.

Успевате ли уопште у свом лепом хаосу да фокус са Игара, славље, честитке, ставите у страну и преоријентишете се на нове припреме, на ово такмичење?

- Искрено, тешко. Конкретно, још увек нисам свесна шта смо урадиле. Поговоту ја, мени је прва медаља са Игара.  Боже здравља, после неке медаље на Европском да се тек све слегне, да причамо о утисцима – каже Бојана, која се и 2017. и 2019. заједно са девојама попела на кров Европе. 

Очекујте ли исти сценарио и сада, злато, трон?

- Сви очекују, желе и то је логично. Лично, нити волим да дајем прогнозе, нити да причам о томе. Исто као и пред Олимпијске игре,  нисам давала и то се исплатило. Тако је и боље. Увек кажемо имамо добру атмосферу, позитивну енергију која нас гура. У сваку утакмицу улазимо максимално. Верујем да ће се рад током целог лета исплатити. А посебно сам срећна што је турнир у Београду, и волела бих ако не може пуна Арена, барем један добар део публике за тај ветар у леђа – признала је Бојана Миленковић, једна из млађе плејаде али са искуством играња у дресу „златних“. На њеном је добро познат број 19.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.