Почетна / Одбојка / Еврокупови

Вељковић: Нису исте емоције када освојите са репрезентацијом и у клубу

Дан после великог успеха Новаре и првог освојеног трофеја Лиге шампиона Стефана искрено признала: Зверски смо се бориле!
ФОТО: cev.eu

Уписала се у друштво одабраних, у топ пет Српкиња које су освојиле најеминентније клупско такмичење у Европи. Стефана Вељковић, 29-годишњи средњи блокер Новаре, у суботу је у Берлину подигла пехар првака Лиге шампиона, а пре ње то су учиниле Јелена Николић, Јована Бракочевић и Милена Рашић са турским Вакифбанком и Јована Стевановић са Казалмађореом.

Стефана, уморна и без гласа, признала је:

- Било је невероватно. После свих тих мука са Конељаном, лиге, пораза у финалу плеј-офа, доста изгубљених утакмица. Е, деси се овако нешто. Негде сам знала, интуиција. Не знам како бих објаснила.

Стефана и цимерка Стефанија Сансона, либеро Новаре, открила је српска Стефана, да је само имењакиња могла да је разуме:

- Питала ме је Сансона пред трећу утакмицу финала плеј-офа за Скудето, хоћемо ли да победимо. Рекла сам јој, не знам, али Лига шампиона је наша. У Берлину, у општој радости, цимерка ми је пришла и само прозборила, не могу да верујем шта си рекла. И смејале смо и плакале.

Из табора Новаре није било помпезних најава, слика на мрежама, еуфорије. Али, на терену:

- Зверски смо се бориле! Мучиле смо се и психички и физички, током године, било је доста турбуленција. Причале смо међусобно, на тим састанцима, хајде да направимо резултат, поготову због сезоне које се није завршила можда како смо планирале. Самим тим, успех баш добија на тежини – каже Стефана, девојка која ће крај 2018. године и тај 18. мај 2019. да упише златним словима у календару јер је постала Светска првакиња са репрезентацијом Србије потом и клупска шампионка Европе са Новаром.

На крају:

- Нису исте емоције када освојите са репрезентацијом и у клубу, далеко од тога. Али можда ме је последња лопта која је пала у Берлину подсетила на ону из финала са Светског у Јапану.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.