Почетна / Одбојка / Еврокупови

Велика победа сјајне Визуре: Ајкулицама Марица као плитак поток

Одбојкашице Визуре оствариле су прву победу у групној фази Лиге шампиона, на гостовању Марици у Пловдиву
ФОТО: ЦЕВ
Марица Пловдив – Визура 1:3 (17:25, 25:22, 17:25, 13:25)
Дворана: „Колодрума“ у Пловдиву. Гледалаца: 3.800. Судије: С. Бернстром (Шведска), Б. Маркељ (Словенија). Трајање меча: 112 минута.
МАРИЦА: Н. Димитрова 7, Китипова 2, Николова 15, Тенева 10, Григорова 3, Џозеф 9, Монова (либеро), Тодорова (либеро), Данчева  1, С. Димитрова, Чешљар, Андрејева, Петкова, Димова. Тренер: И. Петков.
ВИЗУРА: Ерић 11, Лозо 15, Лазовић 24, Алексић 14, Ћировић 3, Царић 4, Димић (либеро), М. Коцић (либеро), Веселиновић, Ј. Коцић, Родић, Гајевић, Мићуновић, Пејичић. Тренер: Дејан Десница.

 

Зрелом игром, иако млађе од Бугарки, популарне „ајкулице” заслужено су дошле до тријумфа, који им даје наду да ће до краја такмичења у Ц групи, водити борбу за друго место и пролаз у наредну рунду такмичења.

Пред више од три и по хиљаде гледалаца, Визура је сјајно отворила меч и предвођена Катарином Лазовић од старта стекла два-три поена предности, која је до краја сета и увећана. Чак седам блокова имале су „ајкулице” у овом периоду, Лазовићева четири, што је било довољно за прво вођство на мечу.

Узвратиле су Бугарке у другом периоду, иако је Визура у завршници сета, имала шансу, кад је повела 22:21. Нажалост, серијом од 4:0, Марица је стигла до изједначења, па се у наставку меча пробудила и већ успавана публика.

Кључни тренуци утакмице виђени су након првог техничког тајм-аута у трећем периоду. Пар судијских грешака и „гашење” челенџ система, као да су наљутили шампионке Србије, које су заостатак од два поена (9:7), врло брзо претвориле у „плус четири” – 11:15!

Разиграла се Сара Лозо, неколико важних поена освојила је и Ћировићева, па су „ајкулице” комплетну нервозу пребациле на другу страну мреже.

Мењао је Иван Петков, претиле су домаће, али ништа више од тога. Од резултата 17:15, практично до краја меча на терену је постојала само једна екипа, гошће из Руме.

Јер, четврти период почео је вођством Визуре 8:2. У наставку, ништа више није могло да заустави разигране гошће.

Насмејане, луцидне, али и даље максимално озбиљне у игри, показале су Бугаркама, да је европско искуство ипак на њиховој страни.

После 112 минута игре, почело је велико славље шампионки Србије, које су на крају добиле и аплаузе објективне бугарске публике.

Семафор другог кола Ц групе Лиге шампиона:
Хемик Полице – Динамо Казањ 0:3 (17:25, 20:25, 19:25)
Марица Пловдив – Визура 1:3 (17:25, 25:22, 17:25, 13:25)
Табела: Динамо 2-0 (6 бодова), Хемик Полице 1-1 (3), Визура 1-1 (3), Марица 0-2 (0).
Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Instant
Pre ce baba u kolo nego vi u drugi krug...napred Lajkovac.
Cemu polemika
Oko kupljenih fakultetskih diploma i nevaznim ljudima.Vazne su igracice!!!
volej
Instagram-masaza baba...pranje mozga...Tesko od babe devojka...napred Lajkovac.
znalac?
Ne moze neko biti znalac a da se pritom nikada nije bavio odbojkom,igrac,trener.Ako ima para ne znaci da je znalac.Znalci ne kupuju znanje vec ga sticu uceci,citajuci.
Hotel
Se javlja...i vi ste znalci....
Tako
Se ne postaje znalac,onda bi sve gazde bili znalci,on treba da zna da obezbedi plate,budzet,plati porez,a znalci su ljudi iz struke skolovani treneri i odbojkaski strucnjaci-znalci.Ne postaje se znalac tako sto se gleda trening,tj treninzi ili kupi nekome diploma(e).
Прикажи још одговора
sampioni
Baron je pric'o posle da je spil bio star da je previse pio, da ga poneo zar pa svi sto gube se ljute to je poznata stvar I svako gubi bar po nekad al' nikad Boza zvani Pub NAPRED VIZURA !!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.