Почетна / Одбојка / Еврокупови

Сензација у Обреновцу, ТЕНТ елиминисао фаворизовани Железничар

Одбојкашице ТЕНТ-а играће у осмини финала европског Челенџ купа, пошто су у реванш мечу против Железничара из Лајковца, добиле и „регуларан део меча” резултатом 3:0, а онда и „златни сет” 15:13
ФОТО: Н. Неговановић

ТЕНТ – Железничар 3:0 (26:24, 25:23, 25:19) златни сет 15:13

Хала спортова у Обреновцу. Гледалаца: 500. Судије: Н. Ангелидис (Грчка), Н. Ширињан (Јерменија). Трајање меча: 102 минута.

ТЕНТ: Ашћерић 9 (14-5, 3 бл), Радмиловић 10 (11-2, 2 гр, 5 бл, 3 ас, 2 сг), Јакшић 5 (6-2, 2 ас), Компировић 16 (26-15, 2 из, 22 пр, 4 гр), Лазић 24 (46-21, 1 гр, 2 бл, 1 ас, 21 пр, 1 гр), Сретовић 4 (14-1, 4 из, 2 ас, 3 сг), Ђурић (либ, 25 пр, 3 гр), Марковић, Мијатовић, Бјелић, Јековић. Тренер: Маријана Боричић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Лазаревић (1 сг), Јовичић 17 (37-13, 1 гр, 3 из, 2 бл, 2 ас, 2 сг), Андрић 4 (7-2, 2 бл), Гајић 8 (14-4, 3 бл, 2 сг), Млађеновић 14 (32-11, 4 гр, 3 из, 2 ас, 20 пр, 1 гр), Станимировић 8 (16-8, 21 пр, 1 гр), Спасенић (либ, 21 пр, 4 гр), Василева 4 (8-4, 2 из, 12 пр, 1 гр), Митровић 5 (11-4, 2 из, 8 пр, 3 гр), Тошић, Вигњевић 3 (1 бл, 2 ас, 4 сг), Грујичић (либ 2), Шушњаревић, Кутлешић. Тренер: Светлана Илић.

 

Одбојкашице ТЕНТ-а играће у осмини финала европског Челенџ купа, пошто су у реванш мечу против Железничара из Лајковца, добиле и „регуларан део меча” резултатом 3:0, а онда и „златни сет” 15:13! Изненађење је веће, ако се зна да су домаће овај сусрет одиграле без три играчице из стартне поставе, дизача Тамаре Рогановић, коректора Милице Ћеранић и примача Кристине Бјелић.

Све то, али пре свега изузетно лош приступ утакмици, утицао је на гошће из Лајковца, које су потцењивачким ставом вероватно одиграле и најлошију утакмицу ове сезоне. Нису имале решења за луцидног капитена домаћих Јелену Лазић, која се за три и по сета зауставила на 24 поена! Млада Сара Компировић одиграла је партију живота (16), а за похвалу су сјајне роле Ане Јакшић, Николине Ашћерић, Тамаре Радмиловић, либера Невене Ђурић и најмлађе, 17-годишње Јане Сретовић, која је такође дала велики допринос у победи свог тима.

Ништа се није променило ни у „златном”. Било је 4:1 и 8:4, па само претња Железничара на 11:10, јер се коначно пробудила Јовичићева. Није дала Лазићева, а сервис грешка Вигњевићеве, донела је две лопте за осмину финала. Тачку на и, ставила је јунакиња овог сусрета, Јелена Лазић, својим 24. поеном на мечу.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pa sta bi
Sa TENT-om i njegovom evropom...pa zar toliko jaki i otisli u Evropu a izgubise od Spartaka..
studenac
Promisljen-planski poraz. Poklonjena pobeda i dalje takmicenje u Evropi TENT-u plus pride trosak od petnaestak hiljada evra koliko ce kostati naredno gostovanje u ovom takmicenju. Cemu igranje u Evropi i ogromni troskovi, bolje se na miru pripremati za domaci kup i prvenstvo gde postoji realna sansa za visoke domete.
moje mišljenje
Odavno nisam pročitala na žalost moram reći gluplji komentar. Očigledno da nikad niste bili sportista pa ste ovako prokomentarisali.Na stranu što se ne slažem da je iko bilo kome poklonio pobedu,to se na Tv-u sve jasno videlo.Nemoć ekipe Lajkovca da parira nadahnutom Tentu koji je izgubio pre te utakmice čak 5 mečeva od Lajkovca.Zar je tolika sramota i problem pa čestitati ekipi Tenta na zasluženoj pobedi.Ja bi se osvrnula na vaš drugi komentar "Cemu igranje u Evropi i ogromni troskovi, bolje se na miru pripremati za domaci kup i prvenstvo gde postoji realna sansa za visoke domete."-ovo je očigledno pisao neko ko se nikad nije bavio sportom.Pa ima li većeg podsticaja i motiva za sportistu od igranja ekipe u Evropi i nekom evropskom takmičenju.Pa nema.Jer tu se igrač dokazuje i pokazuje i bori da reprezentuje kako klub tako i sebe.Ali očigledno da ste vi zamislili ekipu Lajkovca samo za domaću upotrebu.I ne verujem da se sa vama slažu stručni štab i uprava kluba.
Strucnjak
Toliko je poraz bio promisljen i planski da je gazda Zika rezervisao hotel u Belgiji i kupio avionske karte a prica se da je vec i tu prepreku preskocio i govorio o Bursi i odlasku u Tursku i kako ce uklopiti termin sa finalom kupa.Toliko o poklonjenoj pobedi.Problem je u tome sto cete uvek biti mala filijala Tenta.Srce se ne kupuje niti se pobeda poklanja.Sampion se postaje tako sto izadjes na teren i pokazes sta znas.Ne trazite opravdanje za bolan poraz i samar koji ce vas dugo peci.Dokle god gazda Zika bude davao nerealne sume igracicama samo da bi drugi tim oslabio a da pritom ne stvara svoju bazu desavace se ovakve stvari.A uskoro necete imati koga ni da kupite ni dovedete.Toliko od mene.Pozz
trener u pokusaju
Bravo za Saru!!!
Pomoć!
Lajkovac: Jovičić, Vignjević, Stanimirović, Mitrović, Mlađenović, Andrić, Gajić...ili je to možda TENT...ma ne, Železničar....ma ne... uh...neka neko pomogne da se razreši misterija.
Bugarka
- Pravi razliku. Pravo pojacanje za Cecinu ekipu
Svaka sličnost je slučajna
TENT Obrenovac - TENT Lajkovac = 4:0

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.