Почетна / Одбојка / Еврокупови

Лепа вест из Луксембурга: Визура ривале чека у групи Лиге шампиона!

Тим са Тошиног бунара ривале ће сазнати у среду после 11 часова, кад ће почети жреб у Луксембургу
ФОТО: Н. Неговановић

У мирној луци групне фазе најелитнијег европског такмичења Ајкулице ће чекати имена ривала. Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) објавила је списак учесника Лиге шампиона за наредну сезону, уз податак да ће Визура, првак Србије, играти у групној фази.

Противника ће добити и Војводина НСС, шампион Србије у мушкој конкуренцији, а која ће такмичење почети у квалификацијама.

Визура је прошле сезоне такмичење у Лиги шампиона завршила у квалификацијима. Поред српског шампиона у групној фази (4. рунда) играће Фенербахче и Галатасарај из Турске, Динамо Москва и Динамо Казањ из Русије, Хемик Полице и Грот Будовлани Лођ из Пољске, Волеро из Швајцарске, Новара из Италије, АСПТТ Милуз из Француске, Алба Блаж из Румуније и Агел Простејов из Чешке.

Занимљиво је да ће Вакфибанк Истанбул, актуелни победник Лиге шампиона, стартовати у квалификацијама, пошто је у првенству Турске заузео тек треће место. Поред шампионки, у квалификацијама ће играти: Јенисеј Краснојарск из Русије, Девелопрес Жешов из Пољске, Имоко Конељано из Италије, Рошевил ле Кане из Француске, Астерикс Беверен из Белгије, ЛП Сало из Финске, Нова КБМ Браник Марибор из Словеније, Хапоел Кфар Саба из Израела, Слидрехт Спорт из Холандије, Линамар Бекешчаба из Мађарске, Минчанка Минск из Белорусије, Бимал – Јединство Брчко из Босне и Херцеговине и Марица Пловдив из Бугарске.

У конкуренцији одбојкаша у групној фази (4. рунда) играће Зенит Казањ и Динамо Москва из Русије, Кућине Лубе Ћивитанова и Трентино Дијатек из Италије, Халкбанк Анкара и Аркас Измир из Турске, Закса Кеђержин Козле и ПГЕ Скра Белхатов из Пољске, Шомон из Француске, Кнак Руселар из Белгије, Берлин Рисајклинг Волејс из Немачке и ПАОК Солун из Грчке.

Уз српског првака Војводину, који се у елитном такмичењу такмичио пре две сезоне, у квалификацијама ће играти Локомотива Новосибирск из Русије, Сир Сикома Колуси Перуђа из Италије, Фенерахче Истанбул из Турске, Јастржебски Вегијел из Пољске, Тулуз из Француске, Нолико Мазеик из Белгије, Фридрихсхафен из Немачке, Јихострој Чешке Будејовица из Чешке, Посојилница из Аустрије, Нефтохимик Бургас из Бугарске, Састамала из Финске, АЦХ Волеј Љубљана из Словеније, Јединство Бемакс Бијело Поље из Црне Горе, Шахтјор Солигорск из Белорусије, Гронинген из Холандије, Омонија Никозија из Кипра, Младост Брчко из Босне и Херцеговине, Макаби Тел Авив из Израела и Луботени Урошевац из такозваног Косова.

Жреб и за ЦЕВ Куп и Куп изазивача
После жреба за Лигу шампиона, негде после поднева, обавиће се жреб и за Куп ЦЕВ и Куп Изазивача у обе конкуренције.
У Купу ЦЕВ Србију ће представљати Јединство из Старе Пазове у конкуренцији одбојкашица и Нови Пазар у конкуренцији одбојкаша.
Одбојкшице ТЕНТ из Обреновца и одбојкаши Рибнице из Краљева представљаће Србију у Купу Изазивача.
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lepo
Lepo je cuti ovakve vesti..bravo za Vizuru mada su imena klubova koji su pored Vizure da se smrznes. Ajkulice samo napred :)
Aaaaaa
KING OF VOLLEY nista manje nije ni zasluzio!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.