Почетна / Одбојка / Еврокупови

Црвена звезда поново у Лиги шампиона, код дама Визура у елити

Одбојкаши Црвене звезде играће наредне сезоне у Лиги шампиона, Војводина НС семе у ЦЕВ купу, а Нови Пазар и Ниш у Челенџ купу
ФОТО: Н. Неговановић

Код дама, за част Србије у Европи играће Визура, и то у Лиги шампиона и Јединство из Старе Пазове, у ЦЕВ купу. Ова вест потврђена је у Одбојкашком Савезу Србије, који је исте пријаве проследио у ЦЕВ.

Нажалост, лоша финансијска ситуација, поново је затворила европске границе неким нашим клубовима, па су од учешћа на међународној сцени одустале одбојкашице обреновачког ТЕНТ-а и Спартака из Суботице.

Црвено-бели ће поново заиграти у европској елити, први пут од сезоне 2012/13, иако су и последње три имали на то.

И поред чињенице што ће остати без неколицине чланова шампионске седморке, челници клуба са Маракане одлучили су да заиграју у овом такмичењу, јер је ове сезоне знатно мања котизација, у односу на претходне.

Гала вече 9. јуна

Жреб за Лигу шампиона 2017, традиционално „Гала вече ЦЕВ”, одржаће се 9. јуна у Риму.

У међувремену ће бити познати и парови ЦЕВ купа и Купа изазивача, чији ће се жреб одржати у Луксембургу.

Војводина, која је прошле сезоне уписала једну победу у групној фази Лиге шампиона, заиграће у ЦЕВ купу, као и пре две сезоне, кад су из тог такмичења отишли до тријумфа у Челенџу. Новосађани најављују млад тим, коме ће европска сцена добро доћи за брже сазревање.

Нови Пазар ће другу сезону заредом заиграти у Купу изазивача, што је велика ствар за овог младог суперлигаша, а у истом такмичењу бележимо и прво учешће Ниша.

Излазак у Европу, за челнике града, потенцијалне спонзоре, али и љубитеље одбојке у овом граду, морао би да изазове велики интерес.

Визура ће поново у Лигу шампиона, а биће занимљиво видети са каквим снагама ће „ајкулице” кренути ка групној фази. Много тога зависи од одлуке челника Волера из Цириха, који су од прошле сезоне и главни финансијери клуба.

Ако се та сарадња настави, онда би „ајкулице” могле поново до најбољих 16 тимова у Европи. У супротном, биће тешко, али не и немогуће.

Финале Купа, а потом и плеј-офа, донело је дамама из Старе Пазове учешће у ЦЕВ Купу, другом по снази такмичењу на Старом континенту.

Са задовољством су је прихватиле одбојкашице Јединства, које ће после историјских успеха на домаћој сцени, покушати да изненаде још некога у Европи.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jovan
A gde igraju Jugosloveni?
gdsagd
Ali Tent i Spartak?Koja je svrha takmiciti se ako ne mozes da obezbedis novac da igras u Evropi? Trebale su da puste Zvezdu ispred ili neki tim koji bi igrao u Evropi.Sta ce nam 4 mesta kada nemamo klubove?
Čoveče da li si normalan?
Pa da su Tent i Spartak pustili Zvezdu ona bi bila šesta i mogla bi da igra Kup sa jelenom iz Dobanovaca.
Суботица
Из ЖОК Спартак-а ништа ново, поново доживотна управа не може да обезбеди средства за играње европског такмичења. Докле !?
Posmatrac
Kako se tent nije prijavio za Evropu kad uvek ima najvise ambicije ?
babajana
JoVo ide u Evropu...
Interesuje me....
"Kako neko moze jadno da živi svoj život, kada nesto ovako može i da pomisli a kamo li da napiše"

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.