Почетна / Микс / Зимски спортови

Невена Игњатовић после одлагања велеслалома: Уххх... смрзле смо се

Из минута у минут објављују се нови распореди, па је тако велеслалом даме „углављен” у колону изнад које пише четвртак, а где се већ налази одложени спуст у мушкој конкуренцији
ФОТО: Н. Неговановић

Јак ветар (око 75 км на час) и велика хладноћа (минус 15) на стази у Јонгпјонгу у ноћи између недеље и понедељка узроковали су отказивање трке велеслалома за скијашице па је сад све већа паника међу члановима жирија алпског дела такмичења на Олимпијским играма у Пјонгчангу.

Имамо значајне проблеме са терминима – признао је Норвежанин Атле Скардал, вођа такмичења женског дела програма.

У овој недељи више нема слободних дана, па смо се одлучили за „супер четвртак”. У 2 сата биће прва вожња велеслалома, у 3.30 је спуст за мушкарце, а у 5.45 друга вожња велеслалома. До среде ће бити веома тешко одрадити неку трку, јер ће ветар наставити да дува овом јачином.

А баш у среду, одржаће се слалом за жене, по свој прилици прва дисциплина алпског програма у Пјонгчангу:

Велико је питање да ли ће се одржати и мушка комбинација – причао нам је Милош Томић, који се враћао са техничког састанка вођа екипа.

Нови распоред трка

Уторак: алпска комбинација мушкарци – Вукићевић и Стевовић

Среда: слалом жене (2,15 и 5,45) – Невена Игњатовић

Четвртак: велеслалом жене (2,00 и 5,45) – Невена Игњатовић и спуст мушкарци (3,30) – Вукићевић и Стевовић

Петак: супервелеслалом мушкарци (3,00) – Вукићевић и Стевовић

Субота: супервелеслалом жене (3,00)

Недеља: велеслалом мушкарци (2,15 и 5,45) – Вукићевић и Стевовић, спуст жене тренинг (3,00) – Невена Игњатовић...

Већ полако све хвата паника, постоје предлози да се спусти старт за спуст, али би то онда било фаворизовање слаломаша. Отом-потом, видећемо шта ће се десити!

У случају новог отказивања, Невена Игњатовић ће прва од алпинаца на старт слалома, дисциплине од које највише очекује.

Како је мени, тако је и другима. Слалом сам чекала са нестрпљењем и не сматрам проблемом то, што би могла да буде прва дисциплина у Пјонгчонгу. Спремна сам, нисам најбржа на тренинзима, али сам у доброј форми, уз потребну срећу и адреналин, могла бих до високог пласмана – каже најбоља српска скијашица.

Само да не буде хладно као јутрос?

Уххх... смрзле смо се. Није у питању минус 16, већ невероватно хладан ветар, који улази у кости. Кад смо се враћале гондолом, толико сам се уплашила у једном тренутку, да сам остала без текста. Љуљале су се кабине и одједном смо престале да причамо од страха. Боље је што је отказан велеслалом, сигурна сам да не би били исти услови за све да је којим случајем одржана трка – закључила је Невена.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.