Почетна / Микс / Зимски спортови

Пероун: Све зависи од нас, меч против Хрватске најважнији

Селектор јуниорске селекције Србије у хокеју на леду Канађанин Фред Пероун изјавио је данас да је екипа спремна за првенство света до 20 година и да је тренутно најважнији премијерни дуел против Хрватске
ФОТО: Танјуг

Србија је домаћин шампионата дивизије 2 групе Б, сутра ће отворити турнир против Хрвата, а потом следе мечеви против Шпаније, Белгије, Мексика и Турске.

- Имамо на располагању 25 младих талентованих играча, у тренажном поцесу су већ три недеље, поједини играју за словеначке, хрватске, мађарске клубове, док један играч наступа у Швајцарској. Утакмица против Хрватске као стартна биће веома значајна за наставак турнира и надам се победи - рекао је Пероун.

Он је додао да лично не размишља много о противницима, али да зна да се српски и хрватски играчи међусобно друже што је додатни разлог да меч буде занимљив.

- Сад нам је најважнија Хрватска, а онога тренутка када се заврши меч окрећемо се наредном ривалу Шпанији, па затим Белгији. Наши играчи воле да играју код куће, јер је узаврела атмосфера "Пионира" надалеко препознатљива - поручио је некадашни А репрезентативац Србије.

Капитен српске селекције Лука Вукићевић рекао је да је Хрватска фаворит, али само на папиру.

- Спремамо се већ месеца дана, улазимо у утакмици физички и психички спремни и очекујемо победу пред пуним "Пиониром". Шпанија је други конкуртент за освајање медеље, али такође се надам победи. Остали противници су нешто слабији, али никога не би требало потценити. Мислиом да можемо да постигнемо неки већи успех - истакао је хокејаш Црвене звезде који одлично познаје хрватски тим из словеначке лиге.

Утакмица између младих хокејаша Србије и Хрватске игра се сутра од 20 сати, а српски тим ће потом све наредне дуеле играти од 20.30 сати.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.