Почетна / Микс / Зимски спортови

Кот најбољи у јужнокорејском Пјонгчангу

Штефан Крафт није успео да дође до двоструке победе на олимпијској скакаоници
ФОТО: Ројтерс

Претходног викенда је Маћеј Кот дошао до прве победе у каријери у јапанском Сапору коју је додуше морао да подели са браницем титуле у Светском купу Петер Превцом. Међутим, Пољак је успео да у Пјонг Чангу поново дође до победе, а овога пута није морао да је дели.

Кот је успео да тријумфује са освојених 256,2 поена захваљујући скоковима од 108,5 и 110,5 метара. Кот је после прве серије био на четвртом месту, али у финалу успео да надмаши ривале и дође до друге победе у каријери.

Штефан Крафт је претходног дана успео да слави у Пјонг Чангу, али овога пута није мога да надмаши Кота. Аустријанац је у обе серије заузео трећу позицију што му је укупном пласману донело друго место за четири бода заостатка у односу на пољског скакача. Без обзира што није успео да тријумфује, Крафт се додатно приближио водећем у генералном пласману Светског купа Камилу Штоху који је заузео шесту позицију. Крафт је тако наставио са одличним резултатима пошто му је друго место у Пјонг Чангу седми узастопни пласман на подијум.

У јунака дана свакако спада Андреас Велингер који је заузео треће место. Немац је после прве серије био тек на 16. позицији са скоком од свега 99 метара, али је у финалу остварио други најбољи резултат што му је донело пласман на подијум са 240,8 бодова. Колико је Велингер јунак, толико је Петер Превц трагичар другог дана такмичења у Пјонг Чангу. Словенац који читаве сезоне тражи праву форму, био је на водећој позицијџи после прве серије и држао је судбину у својим рукама. Међутим, у финалу је Превц имао тек 12. резултат и због тога је остао и без подијума пошто је Велингер успео да га надмаши за 0,8 бодова.

Слично Превцу је прошао Данијел Андре Танде. Норвежанин је после прве серије био одмах иза Словенца, али је као и он подбацио у финалу, па је на крају заузео пето место. Ипак, Танде је остао а трећем месту у генералном пласману Светског купа. Камил Штох је освајањем шесте позиције изгубио нешто од предности у односу на Штефана Крафта што значи да ће завршница сезоне бити веома неизвесна пошто је до краја такмичења у Светском купу остало још шест такмичења. Пољак је успео да извуче максимум пошто је после прве серије био тек на 18. месту.

Изненађење је направио Рус Евгениј Климов пласманом на седму позицију, испред Пољака Давида Кубацког. Немац Андреас Ванк дошао је до девете позиције, док је 10. место успео да освоји Норвежанин Роберт Јохансон.

Првог дана у Пјонг Чангу до победе је дошао Штефн Крафт, испред Андреаса Велингера и Пољака Камила Штоха. Велико изненађење приредио је освајањем четвртог места Словенац Анже Ланишек.

Резултати: 1. Маћеј Кот (Пољска) 256,2 (108,5м + 110,5м), 2. Штефан Крафт (Аустрија) 252,2 (106м + 107м), 3. Андреас Велингер (Немачка) 240,8 (99м + 112м), 4. Петер Превц (Словенија) 240,0 (109м + 102м), 5. Даниел Андре Танде (Норвешка) 238,8 (111,5м + 104,5м), 6. Камил Штох (Пољска) 231,7 (100м + 107,5м), 7. Евгениј Климов (Русија) 230,5 (107м + 106м), 8. Давид Кубацки (Пољска) 228,3 (101,5м + 105,5м), 9. Андреас Ванк (Немачка) 226,3 (102м + 103м), 10. Роберт Јохансон (Норвешка) 224,6 (102,5м + 111,5м)...

Светски куп: 1. Камил Штох (Пољска) 1.280, 2. Штефан Крафт (Аустрија) 1.220, 3. Даниел Андре Танде (Норвешка) 1.119, 4. Домен Превц (Словенија) 899, 5. Маћеј Кот (Пољска) 883, 6. Андреас Велингер (Немачка) 848, 7. Михаел Хајбок (Аустрија) 671, 8. Мануел Фетнер (Аустрија) 622, 9. Маркус Ајзенбишлер (Немачка) 587, 10. Петер Превц (Словенија) 559...

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.