Почетна / Микс / Зимски спортови

Кољеншић: Овим темпом ћемо проширити базу

Црвена звезда организизовала турнир младих хокејаша, а током априла планирано је још неколико окупљања
ФОТО: И.Веселинов

Ледена хала Пионир овог викенд угостила је најбоље младе хокејаше до 8 година. Оклопници домаћина, екипе Црвене звезде и Ред тима и овога пута били су добри домаћини вечитом ривалу, одличној екипи Партизана и Војводини увек радо виђеном гостиу из Новог Сада.

Поштујући све прописане мере Кризног штаба и Владе Србије, млади хокејаши уживали су у утакмицама. Одмеравање снага младих оклопника пратио је и Марко Миловановић, председник Савеза хокеја на леду Србије. 

- Савез подржава све активности клубова. Турнир је организован на иницијативу Црвене звезде. Мислим да је ово савршена ствар за малишане, за масовност, да привучемо што више деце, нових чланова. Најбоље од свега је што дечаци уживају, ово је за њих забава, није битан резултат – каже Миловановић.

Пандемија ЦОВИД 19 утицала је на све области живота, самим тим и дешавања у хокеју. Упркос тешкој ситуацији, хокеј у Србији није стао, тренажни процесс се одвија у складу са свим мерама.

Саветовали смо клубове, пратили све протоколе које су прописали Министарство омладине и спорта и Завод за јавно здравље. Сви поштују мере превенције, ми контролишемо.

Председник СХЛС истиче одличну сарадњу између Савеза и клубова.

- Регрутација је кључна за даљи развој играча, односно деце. Клубови добијају савете како то да раде, имамо развојни програм. Свако има неку стратегију коју развија унутар организације. Мислим да је то у последње две године на добром нивоу – закључио је Миловановић.

Војин Кољеншић, легенда српског хокеја и координатор свих Звездиних селекција стоји иза још једне одличне организације овог сусрета младих оклопника.

- Ово је било баш напорно, јер у току сезоне нисмо имали турнире млађих селекција од осам година. Данас смо окупили Црвену звезду, Патизан, Војводину. Родитељи и деца су били дисциплиновани у погледу мера превенције. Мислим да смо добро урадили за ову децу. Много су тренирали, а нису имали утакмице што им је најважније - истакао је Кољеншић.

О плановима за предстојећи период када су у питању оклопници  Звезде Кољеншић каже: 

- План је да током априла у Београду где је једина „ледена плоча” организујемо турнире „осмице” и „десетке”, Црвена звезда ће се потрудити да то организује како бисмо пружили у овој сезони што више утакмица. Раније су оне биле сваке недеље, Естер лига – лига будућих шампиона. То је било добро организовано и тако је функционисало четири године. Сада смо дошли до тога да смо избацили једну генерацију ван „десетке”. „Дванаестица” има много играча у Војводини, Суботици, Београду. Ако наставимо овим темпом мислим да ћемо базу да проширимо и да ћемо за седам, осам година имати више јуниорских и сениорских екипа - закључио је Војин Кољеншић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.