Почетна / Микс / Зимски спортови

Никола Бера, тренер Звезде, о путу до девете титуле шампиона Србије: До трона без пораза

Црвена звезда је наставила терор на леду у Србији па је без велике драме освојила девету титулу, односно остала на царском трону
ФОТО: М. Антић

О надмоћности Београђана у скраћеном првенству, скројеном онако како је пандемија корона вируса дозволила, са само три клуба, најречитије говори чињеница да су у свих десет утакмица изборили исто толико победа.

Једини, па тако и највећи ривали били су им оклопници Војводине који су током такмичења само једном били близу славља, али су и тај меч изгубили у пенал завршници.

Искусни стручњак Никола Бера преузео је, уочи почетка сезоне, кормило Звезде и био је сасвим јасан – само титула долази у обзир. Зацртано – остварено.

Знали смо да због пандемије нећемо моћи да се такмичимо у некој од регионалних лига. Такође, екипа из Софије која је требала да буде четврти тим у националном шампионату, није могла да нам се придружи па су тако преостали само дуели са Војводином и екипом Ред стар која је састављена од јуниора и омладинаца нашег клуба. Лале свакако нису биле за потцењивање, али веровали смо у сопствени квалитет па је освајање девете круне била сасвим реална жеља. Уосталом, највећи број репрезентативаца носи Звездин дрес и зато смо имали право на оптимизам. Било је мало проблема са мотивацијом у почетку, али су се коцкице потом сложиле на најбољи начин – објашњава Бера.

Без обзира што нисте осетили горчину пораза Новосађани су били достојан противник.

Нисмо ни мислили да ћемо без муке сачувати трон. Војводина је озбиљан тим, неколицину најбољих играча добро познајем још из времена док сам био селектор па знам колико могу да буду незгодни. Искрено, били смо изненађени екстра квалитетом њиховом младог руског голмана који нам је задавао највише главобоља. Чинио је чуда па смо доста времена утрошили на проналажење кључа за његову мрежу. И успели смо у томе, у финалу смо у две утакмице успели чак 12 пута да га матирамо – нагласио је Бера.

Оно што вас чини посебно поносним је чињеница да су чак деветорица ваших „клинаца” учествовали у овом походу на титулу.

Да, деветорицу оклопника сам научио првим хокејашким корацима како у Ташу тако и у Партизану. И сада смо заједно донели Звезди титулу. Заиста сам презадовољан и због тога - наглашава прекаљени стручњак.

Због корона вируса најважније је било да се шампионат одржи, у било каквом формату.

Изузетно је важно што смо као спорт „преживели” пандемију. Надам се да ћемо у идућој сезону и Војводина и ми моћи да се такмичимо у некој од регионалних лига са Словенцима и Хрватима јер то је једини начин да напредујемо. Овако само клижемо у месту и то свакако неће донети напредак. Потребни су нам дуели са јаким противницима. Звезда је  не тако давно освојила титулу у ИХЛ каравану што значи да имамо квалитет да се носимо равноправно са свима – поручио је на крају разговора први тренер Звезде Никола Бера.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.