Почетна / Микс / Веслање

Ђерић и Беђик освојили сребро на ЕП за сениоре до 23 године

Српски веслачи Игор Ђерић и Александар Беђик освоји су сребрну медаљу на Европском првенсу за сениоре до 23 године у пољском граду Крушвици.
ФОТО: serbian-rowing.org.rs

Ђерић и Беђик, којима је такмичење у Пољској било прво на медјународној сцени у дубл скулу, освојили су сребро резултатом 6:49,99 минута.

Златну медаљу освојили су Грци резултатом 6:47,96, а бронзану медаљу веслачи из Словеније са 6:55,29 минута.

Како се наводи у саопштењу Веслачког савеза Србије, тренер дубл скула Александар Ивковић рекао је да је презадовољан начином којим су Ђерић и Беђик завршили медјународну сезону и да је сребрна медаља добар показатељ њиховог рада у овој години.

- Ђерић и Беђик су извеслали одличну трку, најбољу у Крушвици и заслужено су стигли до постоља. У финалу су били неупоредиво бољи услови за такмичење него првог дана, тако да је у 'писању' пласмана одлучивао суви квалитет. Најбољи доказ тога јесте победа нашег чамца над сјајним Словенцима који су били на ивици финала овогодишњег Светског првенства за сениоре до 23 године у Пловдиву. Убедљиво су нас 'тукли' у квалификацијама, али смо им ми у финалу вратили истом мером. Грци су, с друге стране, показали да су у овом тренутку најбољи - рекао је Ивковић.

Беђик је рекао да је срећан што се освојеном медаљом опростио од конкуренције сениора до 23 године.

- Један од циљева у финалу био нам је да докажемо да смо бољи од Словенаца Кребса и Аљанчића, седмог дубл скула на свету. Успели смо у томе, не и да освојимо злато, јер су Грци данас били бољи. Међутим, немамо за чим да жалимо. Пружили смо  максимум и постали европски вицешампиони - навео је он.

Ђерић ће и наредне године моћи да се такмичи у конкуренцији младјих сениора.

- Презадовољан сам сребрним одличјем у Пољској које ће ми бити огроман подстрек за наредну сезону, моју опроштајну када је конкуренција млађих сениора у питању - рекао је он.

Душан Славнић је дебитантски наступ на медјунардоној сцени у дисциплини скиф завршио на 10. месту, пошто је у Б финалу заузео четврто место резултатом 7:47,36 био четврти.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.