Почетна / Микс / Веслање

Српски двојац без кормилара освојио бронзу на СП у Пловдиву

Српски веслачки двојац без кормилара у саставу Виктор Пивач и Мартин Мачковић освојио је бронзану медаљу на Светском првенству за сениоре до 23 године у Пловдиву у Бугарској
ФОТО: ВСС

Српски чамац, који је у овом саставу стигао до четвртог узастопног одличја на планетарним шампионатима за млађе сениоре (бронзе 2014. у Варазеу и 2015. у Пловдиву и злато 2016. у Ротердаму), освојио је бронзу резултатом 6:34,10 минута.

Нови светски прваци постали су Румуни резултатом 6:31,79 минута, док је сребро освојила посада из Француске резултатом 6:33,49 минута.

Ово нам је била једна од најтежих трка у досадашњој каријери и пресрећни смо због чињенице да смо четврти пут узатсопно стигли до постоља Светског првенства за сениоре до 23 године. Мислим да то никоме до сада на свету није пошло за руком. По плану смо извеслали првих 1.500 метара, а планирали смо да у последњој четвртини трке нападнемо злато. Нисмо успели у томе, као да нам је понестало снаге. Французи су много боље финиширали и они су нас први претекли. У једном тренутку смо пали на четврто место, пошто су нас стигли и Американци, али смо последњим атомима снаге успели да у последњих неколико завеслаја стигнемо до постоља – рекао је Виктор Пивач.

Штрокер двојца Мартин Мачковић презадовољан је постигнутим резултатом у Бугарској.

За шампионат у Пловдиву заједно смо се припремали свега 25 дана, а трке у Бугарској су нам биле прве заједничке након прошлогодишњег шампионата у Ротердаму. У квалификацијама и полуфиналу нисмо били на највишем нивоу, али смо се наштимовали за финале и заслужено стигли до постоља. Водили смо жесток дуел са Американцима у последњих 500 метара, а мислим да је наша жеља, која се простирала до неба, пресудила да добијемо ту битку и да освојимо бронзу – рекао је Мачковић, пренео је Веслачки савез.

Он је рекао да обојица могу да буду поносни што конкуренцију млађих сениора завршавају са четири узастопне медаље са светских шампионата, али да је то тек почетак.

Пивачу и мени је остала још година дана студија у Америци, а план је да се после тога вратимо у Србију, наставимо са пакленим тренинзима, поправимо многе ствари и почнемо да доказујемо свој квалитет у конкуренцији сениора А. Крајњи циљ су наравно Олимпијске игре у Токију 2020, према којима крећемо са много самопоуздања и мотива због свега што смо направили до сада – навео је Мачковић.

Њихов тренер Лазо Пивач рекао је да треба похвалити српски двојац за све што је урадио на свим светским шампионатима за млађе сениоре.

После полуфинала појавиле су се одређене тегобе код обојице. Успели смо то да санирамо до финала, које је веслано у изузетно тешким условима. Окршај за медаље је све до последњих 500 метара текао како смо се договорили. Међутим, када је требало да појача ритам и да покуша да нападне Румуне, наш чамац је почео да посустаје што су искористили Французи и Американци. Ипак, на крају је, уз надљудски напор, стигао до постоља и бронзе која за мене као тренера сија златним сјајем. Показало се да 25 дана припрема није било довољно за виши пласман и да су у овом тренутку Румуни и Французи били спремнији и бољи – рекао је Пивач.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.