Почетна / Микс / Стрељаштво

Бобана Величковић ипак не иде на ОИ: Улога мајке важнија од Токија

Девојка из Бора треба да се породи у јуну и због тога ће пропустити Олимпијске игре у Јапану
ФОТО: ССС

Ретке су мајке које на породиљско одсуство иду као најбоље у Европи. Бобана Момчиловић Величковић је једна од њих.

Свом првом детету моћи ће да каже да је са њим у стомаку, у шестом месецу трудноће, постала шампионка Старог континента у Вроцлаву. Двострука. Са тим учинком била је најуспешнија дама у Пољској.

Девојка рођена пре 30 година у Бору заблистала је у финалу дисциплине ваздушни пиштољ када је трећи пут у каријери стигла до злата на Европском шампионату. По повратку у Србију сумирала је урађено у Пољској.

Финале није сјајно почело. После првих пет хитаца били сте на последњем осмом месту. Како сте успели да се вратите из тешке ситуације?

Генерално сам у последње време имала тај проблем са стартом у финалу. То је нешто на чему смо мој тренер Јасна Шекарић и ја радиле у претходном периоду. Нажалост грешка се опет поновила. Међутим, успела сам брзо да се саберем и да са неколико добрих центара избијем прво чини ми се на друго место, а онда и на челну позицију – истакла је Бобана Момчиловић Величковић.

Како је серија одмицала ви сте деловали све сигурније.

Све време сам гледала у монитор, који стоји испред нас, где видиш где си и шта раде остале такмичарке. Како је време одмицало, била сам све мирније. На крају се може рећи да сам чак то и рутински одрадила. Разлика је константно расла, чини ми се да је била скоро два круга пре последња два хица. То ти омогућава да пуцаш са много мање притиска. Било је довољно са понеким центром и деветком приведем посао крају на моју огромну радост.

Били сте најбољи у Европи 2010 и 2012. године. Да ли се може рећи да је у претходних осам година био неки кризан период у вашој каријере?

Не бих то тако назвала. Имам бронзану медаљу на Европском првенству 2018. године. Био је тај неки вакум између 2012 и 2018. године. У том периоду сам гађала у три или четири финала, али нисам успевала да дођем до медаље. Међутим и тада током 2015 и 2016 имала сам одличја са светских купова. Просто има пуно добрих стрелаца. У финалу има места само за осам, три су медаље тако да није ни мало лако. Није било сјајно у том неком периоду, али сматрам да сам у европском и светском врху са бројем медаља које имам тренутно. У нашем кажу да те тридесете донесу зрелост стрелцу, тако да се надам да ће то и мени да донесе ова моја тридесета и да ће бити још пуно разлога за радост.

Ускоро треба да се породите. Због тога ћете и пропустити Игре у Токију. Постоји ли жал због тога?

Можда у неким тренуцима, али генерално не. Ово је најлепша улога у којој ћу се остварити први пут у свом животу. На Олимпијским играма сам била два пута до сад и далеко сам од краја каријере. Биће још прилика да се нађем на највећој смотри светског спорта. Сада је таква ситуација каква јесте и то сам прихватила.

Следи пауза у вашој каријери. Кад очекујете да се вратите на ватрену линију?

У јуну треба да се породим. Разговарале смо Јасна Шекарић и ја и за сада је неки план да средином октобра изађем на прво такмичење и то ће бити нешто у Србији. То је сам почетак сезоне, тако да ћу имати довољно времена да се спремим за највеће изазове – рекла је Бобана Момчиловић Величковић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

dfv
Svaka cast devojko. Odluka za primer!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.