Почетна / Микс / Стрељаштво

Србија одбранила злато новим светским рекордом, Ристић освојио сребро

Српски трио је наставио доминацију на светској сцени трећом узастопном златном медаљом на великим такмичењима
ФОТО: serbianshooting.rs

Репрезентација Србије у гађању ваздушном пушком из лежећег става (категорија СХ2) одбранила је данас титулу екипног шампиона на Светском првенству у парастрељаштву у Сиднеју новим светским рекордом.

Екипа Србије, у саставу Драган Ристић, Дејан Јокић, Здравко Савановић, освојила је злато са 1.907,3 круга, чиме је поставила и нови светски рекорд. За 0,9 кругова надмашила је досадашњи рекорд Велике Британије.

Српски трио је наставио доминацију на светској сцени трећом узастопном златном медаљом на великим такмичењима. Иста екипа је прошле године освојила титулу шампиона света у јужнокорејском Чеонгжуу, а затим и злато на Европском првенству у Београду.

У појединачној конкуренцији Драган Ристић освојио је сребро. Он је имао најбољи резултат у квалификацијама и са првог места је ушао у финале.

Међу осам најбољих, као петопласирани у квалификацијама, ушао је и Дејан Јокић, док је Здравко Савановић заузео 17. место у конкуренцији 65 такмичара.

Јокић је у финалу заузео осмо место, а Ристић је до последњег хица био у борби за ново светско злато. Освојио је сребро и није одбранио титулу, коју је освојио Ђисеок Ли из Јужне Кореје, са минималном предношћу од једног десетог дела круга испред српског стрелца. Трећи је био Италијан Андреа Ливерани.

Србија је до сада на Светском првенству освојила три медаље, након што је првог дана Живко Папаз освојио сребром у гађању малокалибарским пиштољем на 25-метарском стрелишту (категорија СХ1).

Одржано је и такмичење МК пиштољем на 50-метарском стрелишту, у коме је Растко Јокић освојио 13, а Живко Папаз 32. место.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.