Почетна / Микс / Стрељаштво

Зорана Аруновић освојила прво злато за Србију у Минску

Она је била најбоља у гађању ваздушним пиштољем на 10 метара и одбранила титулу коју је освојила на првим Играма пре четири године у Бакуу
ФОТО: Твитер/ОКС

Репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић одбранила је данас у Минску титулу шампиона Европских игара ваздушним пиштољем.

Аруновићева је средином финала ушла у борбу за прво место. Највећи конкурент за злато била јој је Гркиња Ана Коракаки. Смењивале су се у вођству, на крају је Зорана, светска вицепрвакиња из Чангвона 2018, тријумфовала са 241,2 круга.

Гркињу је оставила 1,3 круг иза себе и реванширала јој се за Светско првенство. Резултат српске репрезентативке је и нови рекорд Европских игара, јер ово су прве Игре по новим правилима (24 хица у финалу), пренео је Стрељачки савез.

Бронзу је освојила Антонаета Бонева из Бугарске са 218,1 кругом.

То је друга медаља за Србију на Играма у Минску, након што је Зорана Аруновић заједно са Дамиром Микецом у миксу ваздушним пиштољем освојила сребро.

- Финале је било изузетно јако јер су међу финалисткињама биле девојке освајачице европских, светских и олимпијских медаља. У последње четири године појавило се много младих стрелаца, пиштољашица, које су кратком временском периоду напредовале. Предводница тог таласа јесте Ана Коракаки. Срећна сам што сам без обзира на то и након четири године поново освојила злато - рекла је Зорана.

Она је додала да нема много времена за славље, пошто није завршила такмичење у Минску.

- Нећу да кажем да сам дошла овде нешто да браним, али ми је драго што могу да кажем да јесам одбранила титулу првакиње Европских игара. Ако бисмо узели у обзир и јучерашњи наступ, изузетно сам захвална на јучерашњој медаљи. Хвала Дамиру који је повукао нашу екипу. На тај начин сам добила прилику да пуцам мало више, да осетим стрелиште мало боље и да исправим грешке које сам правила и да данас направим бољи резултат.

Микец је, попут Аруновићеве, у појединачном такмичењу мушкараца ваздушним пиштољем данас бранио злато из Бакуа 2015. Он се пласирао у финале и заузео је седмо место.

Од српских стрелаца Бобана Момчиловић Величковић је заузела 10. место са 572 круга, а Димитрије Гргић заузео је 11. место са 578 кругова, једним мање од резултата који је водио у финале.

Титулу у мушкој конкуренцији освојио је светски вицешампион Рус Артем Черноусов са 241,4 круга, сребро је освојио Украјинац Олег Омелчук са 239,6, а бронзу Летонац Лаурис Страутманис са 219,3 круга.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.