Почетна / Микс / Стрељаштво

Зорана Аруновић шеста у финалу Светског купа МК спортским пиштољем

Српска репрезентативка у стрељаштву Зорана Аруновић заузела је данас шесто место у финалу Светског купа малокалибарским спортским пиштољем у јужнокорејском Чангвону
ФОТО: Архива Журнала

Како се наводи у саопштењу Стрељачког савеза Србије, Аруновић је освојила 15 поена у финалу.

Она је у квалификацијама имала 582 круга (292 прецизна + 290 брза паљба), колико је забележила и деветопласирана Бугарка Мирослава Минчева, али је српска репрезентативка прошла даље пошто је погодила 22 „хита” (унутрашња центра-10,2 кругова и боље), а Бугарка осам мање.

У финалу се гађа брзом паљбом, а сваки „хит” доноси поен. У серији од првих пет метака Аруновић је погодила само један унутрашњи центар и нашла се на последњој позицији.

Наредна серија је била другачија, српска такмичарка је имала само један промашај и ушла је у борбу за виши пласман.

Престигла је Монику Карш (Немачка) и Селин Гобервил (Француска), али није успела да ухвати корак са ривалкама које су конкурисале за медаље, па је после шесте серије испала као шестопласирана са 15 „хитова”.

Бобана Момчиловић Величковић је заузела 52. место у конкуренцији 75 такмичарки. Селекторка репрезентације Србије за пиштољ Јелена Аруновић рекла је да је њена млађа сестра Зорана први пут наступила у дисциплини спортски пиштољ, још од финала Светског купа у Њу Делхију, на коме је освојила бронзану медаљу.

Након Европског првенства ваздушним оружјем у Ђеру и паузе, почели смо да радимо спорт пиштољем. Доласку у Кореју претходиле су припреме у Минхену, као и тренинзи на Царевој ћуприји. Зорана је остварила сасвим добре резултате, с обзиром на фазу тренинга у којој се тренутно налазимо. Прва и четврта финална серија су биле мало лошије и то ју је коштало бољег пласмана – навела је она.

Златну медаљу малокалибарским спортским пиштољем у распуцавању је освојила Аустралијанка Елена Галиабович са 34 поена, колико је имала и Кинескиња Јумеи Лин 34 на другом месту. Бронзу је освојила Јуши Јао из Кине са 30 поена.

У програму такмичили су се Андреа Арсовић и Милутин Стефановић, у миксевима ваздушном пушком и заузели 16 место у конкуренцији 63 пара резултатом 832 круга. Од финала, у које иде пет најбољих, делила су их 4,3 круга.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.