Почетна / Микс / Стрељаштво

Микец и Аруновић најбољи стрелци Србије у 2021. години

Осим награда најбољим такмичарима, Савез је доделио плакете и захвалнице појединцима и институацијама који су допринели раду и успесима
ФОТО: ССС

Стрељачки савез Србије прогласио је данас Дамира Микеца и Зорану Аруновић за најбоље стрелце у 2021. години.

Микец је осми пут узастопно изабран за најбољег стрелца године у Србији. Он је прошле године освојио сребрну олимпијску медаљу ваздушним пиштољем, два сребра на Европском првенству и две сребрне медаље на Светском купу.

Годину је завршио на првом месту европске и на другом месту светске ранг-листе за ваздушни пиштољ.

"Минула година ми је свакако најуспешнија у каријери. Пресрећан сам постигнутим, презадовољан што сам поново изабран за најбољег у тако успешној организацији са богатом традицијом, каква је Стрељачки савез Србије. Прошла година ми је била најуспешнија до сада, али не желим да тако и остане. Немам много времена за одмор, за опуштање, јер наредне Олимпијске игре су већ 2024. године", рекао је Микец.

"У сваком олимпијском циклусу је теже него у претходном изборити олимпијску визу и већи је изазов пласирати се на највећу светску смотру. Прву шансу за квоту за Париз имаћу на Светском првенству на јесен. Неће бити лако, тада ће на располагању бити само четири квоте, али мој циљ је да што пре дођем до олимпијске улазнице", додао је Микец.

Зорана Аруновић је прошле године у микс пару ваздушним пиштољем са Дамиром Микецом освојила сребро на Европском првенству и четврто место на Олимпијским играма. Од резултата се издвајају и екипна бронза ваздушним пиштољем на Европском првенству и девето место малокалибарским пиштољем на Олимпијским играма.

"Прошле године сам остварила неколико високих пласмана и освајала медаље на великим такмичењима. Ипак, 2021. је могла да буде и боља за мене. Међутим, треба имати у виду да сам се суочавала са различитим препрекама, било је неких ствари које ми нису ишле на руку и то се одразило на резултате. Надам се да ме лоша срећа неће пратити и у 2022. и да ће тих препрека бити мање", рекла је она.

"За сада ми је први циљ да што пре на великом такмичењу испробам нова правила. Прва два Гран при турнира на којима се гађало по новим правилима сам због болести пропустила, зато са нестрпљењем чекам Светски куп у Каиру у фебруару", додала је Аруновић.

Признање за најбољег тренера припало је Горану Микецу, а прво место у рангирању најбољих клубова освојио је крагујевачки "Чика Мата".

"Наши стрелци су на великим међународним такмичењима прошле године освојили 28 златних, 22 сребрне и 20 бронзаних медаља. Седморо наших спортиста се квалификовало за Олимпијске игре, на којима су изборили четири пласмана у финала и две медаље", рекао је потпредседник Стрељачког савеза Србије Никола Марић.

Он је навео да су добри резултати остварени и на организационом плану, по питању инфраструктуре, пошто се ради на реновирању стрелишта "Царева ћуприја", као и да се очекује да ће Савез добити простор у склопу тренажног центра Завода за спорт и медицину спорта, чија се изградња ближи крају.

Осим награда најбољим такмичарима, Савез је доделио плакете и захвалнице појединцима и институацијама који су допринели раду и успесима.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.