Почетна / Микс / Стрељаштво

Европска првенства наредне године у Норвешкој и Русији

Домаћин шампионата света у дисциплинама ваздушним и МК оружјем је Каиро, а нови термин још није саопштен
ФОТО: И. Веселинов

Президијум Европске стрељачке конфедерације потврдио је домаћине и датуме континенталних првенстава у 2022. години.

Шампионат Европе ваздушним оружјем биће одржан у Хамару у Норвешкој од 18. до 27. марта.

Европско првенство у дисциплинама малокалибарским оружјем и у гађању глинених голубова заказано је за другу половину августа (15 - 30. август) у Московском региону.

Шампионати Старог континента ваздушним оружјем се организују сваке године, а МК оружјем и у гађању глинених голубова се већ деценијама приређују непарним годинама.

Измена за наредну сезону је условљена одлуком Светске стрељачке федерације (ИШФ) о померању Светског првенства у свим дисциплинама, које ће такође бити органзовано у Московском региону.

Московски регион је одавно био одређен за домаћина СП у свим дисциплинама 2022. године. Међутим, Извршни комитет ИШФ је овај шампионат недавно померио за 2023. годину, како би испоштовао пресуду Суда за арбитражу о спорту, по којој је Русији забрањено да организује светска првенства у свим спортовима до краја 2022. године.

За 2023. су првобитно била заказана одвојена Светска првенства за дисциплине ваздушним и МК оружјем и за дисциплине у гађању глинених голубова. После одлуке о промени термина предстојећег СП у Русији, ова два шампионата су померена за 2022. годину.

Домаћин шампионата света у дисциплинама ваздушним и МК оружјем је Каиро, а нови термин још није саопштен.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.