Почетна / Микс / Стрељаштво

Аруновић: Време проведено са Бобаном најлепша успомена са Олимпијских игара

Сваке Игре су прича за себе, у Лондону сам била много млађа и на другачији начин посматрала цео догађај, у Рију је већ била друга прича, изјавила је репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић
ФОТО: ЕПА/Зураб Куртсикидзе

"Међутим, оно најлепше са та два учешћа на Олимпијским играма је време проведено са Бобаном Момчиловић Величковић. Памте се и резултати, доживљај учешћа на највећем могућем такмичењу, али време проведено са Бобаном је мој главни утисак и из Лондона и из Рио де Жанеира", рекла је Аруновић за сајт ССС пред Игре у Токију.

За Зорану је свако велико такмичење нова школа.

"Атмосфера у Олимпијском селу је изузетно лепа, јер скоро сви су дошли да остваре исти циљ, а то је да буду најбољи. Увек има и оних спортиста који немају високе амбиције, али ја сам увек гледала оне који су дошли да узму медаљу. Пре почетка сваких Игара осећа се „електрицитет у ваздуху“ и велика тензија, која сплашњава како време пролази. Идеја Олимпијског села је одлична ствар, много можеш да научиш од других спортиста. Свако мултиспортско такмичење је за мене прилика да научим нешто ново од других и трудићу се да ту прилику искористим и у Токију", рекла је Аруновић.

Такмичење ваздушним пиштољем, у коме ће Зорана учествовати другог дана, је најмасовнија дисциплина стрељачког турнира,а пријављене су 53 такмичарке.

"Драго ми је да је ваздушни пиштољ за жене најмасовнија дисциплина, али не могу да издвојим неког ко би био фаворит за медаљу. Од 2019. године нисам учествовала на Светском купу. Ове године одржана су само два Светска купа, а не знам колико су резултати постигнути на њима реална слика односа снага, с обзиром да због пандемије неке репрезентације нису могле, а неке из предострожности нису желеле да дођу на турнире. Међутим, свако ко се квалификовао на Олимпијске игре може да буде фаворит. Све моје ривалке имају лепу спортску биографију. Стрељаштво је такав спорт да скоро свака такмичарка на Олимпијским играма може да дође не само до медаље, већ и до злата".

Српска репрезентација је ове године учествовала на једном Светском купу, али у тиму није било Зоране Аруновић, која је пропустила такмичење одржано у Осијеку због повреде руке. Ипак, повреда постаје прошлост.

"Иза мене је тежак период. Повреда је дошла у најнезгоднијем могућем тренутку, али учинила сам све што сам могла да тај период прођем на најбољи могући начин. Оно што сам могла да урадим, то сам и урадила, а надам се да ће то дати и ефекат у Токију", закључила је Аруновић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.