Почетна / Микс / Пливање

КОНАЧНО БАЗЕН У СПЕНСУ - Чаба Силађи: Било је крајње време

Волео бих да видим коначно стартне блокове на том базену макар са једне стране - каже Чаба
ФОТО: Н. Неговановић

Дуго најављивана реконструкција 50 – мераског базена СПЕНС-а у Новом Саду  је увелико у току. Највећи проблем базена је само корито, које по речима градоначелинка Новог Сада, Милоша Вучевића цури још од 1999 године.

Док се базен сређује, клубови пливачи и пливачка јавности питају шта ће затећи када се реновирање заврши. Да ли ће то бити базен адекватно опремљен за тренинг пливача и спортски центар на коме ће се одржавати највећа пливачка такмичења или ће то бити још један базен на коме морају да се импровизују основни услови за бављања пливачким спортом?

Сајт свимон.рс на ову тему разговарао је са Чабом Силађијем, једним од најбољих пливача Србије свих времена и чланом Војводине, Игором Беретићем, главним тренером Војводине и селектором репрезентације, ка своје виђење дао је и Борис Дробац, председник Пливачког савеза Србије.

Чаба Силађи свакодневно тренира на овом базену.

- Било је крајње време да се ово уради што се сада ради. Мења се комплет све од корита до плочица, увешће се подно грејање. Имали смо великих проблема преко зиме са грејањем и воде и ваздуха и надам се да ће се овим реновирањем то све поправити. Оно што не би смело да остане исто као и пре, а нема везе са овим радовима, то је да имамо термин само 90 минута ујутру и да фактички током целе године радимо у том режиму. Нама је термин од 2 сата неопходан у 50 метарском базену. Такође, волео бих да видим коначно стартне блокове на том базену макар са једне стране, да то буду статични блокови који се неће померати. Сматрам да СПЕНС као једини затворени 50 метарски базен на територији Војводине мора да испуни захтеве грађана, али исто тако и спортиста. Базен није само простор са водом од 50 пута 25 метара, базен су и стазе и блокови и сва пратећа опрема. Сумњам да ће то да се реши до септембра или до краја моје каријере, али мора се скренути пажња одговорним људима да морају мислити у том смеру.

Селектор Игор Беретић верује да ће ускоро тренажни процес моћи несметано да се спроводи.

- СПЕНС је један од ретких базена у Србији димензије 50 x 25 на којем могу да се одвијају такмичења у зимском и летњем периоду као и тренажни процес. Искрено се надам да ће са овом реконструкцијом базен бити адаптиран за несметано спровођење тренажног процеса свих узрасних селекција од школица пливања до самих сениора, јер ће сви проблеми са грејањем ваздуха и воде на унутрашњем базену бити санирани. Квалитетан 50 метарски базен мора да има пливачке стазе и блокове, али и адекватне термине за спровођење тренажног процеса.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.