Почетна / Микс / Пливање

Кеилиш најбољи на 200 мешовито, Дресел светски првак на 100 метара слободно

Све узбудљивије на Светском првенству у пливању у Будимпешти, мало ко је одбранио титулу од пре две године у Казању
ФОТО: Ројтерс

Амерички пливач Чеиз Кеилиш освојио је данас златну медаљу у дисциплини 200 метара мешовитим стилом на Светском првенству у Будимпешти. Кеилиш је деоницу препливао за минут, 55 секунди и 56 стотинки. Њему је то прва титула светског првака.

Сребрну медаљу освојио је Јапанац Косуке Хагино (1:56,01), док је бронза припала кинеском пливачу Ванг Шуну (1:56,28).

Амерички пливач Кејлеб Дресел освојио је данас своју прву титулу шампиона света пошто је победио у финалу трке на 100 метара слободним стилом на Светском првенству у Будимпешти. Дресел је до злата стигао резултатом 47 секунди и 17 стотинки.

Сребрну медаљу освојио је његов земљак Нејтан Адријан који је био спорији 80 стотинки, док је бронза припала Французу Мехдију Метели (47,89 секунди).

Бразилска пливачица Ећиени Медеирос освојила је данас златну медаљу у дисциплини 50 метара леђним стилом на Светском првенству у Будимпешти.

Медеирос је до злата стигла резултатом 27 секунди и 14 стотинки.

Кинескиња Фу Јуанхуј освојила је сребро, а најсјајније одличје јој је измакло за само једну стотинку. Бронза је отишла у руке Белорускињи Александри Герасимењи која је трку завршила за 27 стотинки и 33 стотинке.

На 200 метара лептир стилом славила је Шпанкиња Миреја Белмонте у времену 2:05.26, сребро је припало Немици Франциски Хентке, а бронза домаћој пливачици Мађарици Катинки Хосу.

Америчке пливачице освојиле су златну медаљу у штафети 4x200 метара слободним стилом на Светском првенству у Будимпешти.

Штафета САД, у саставу Лија Смит, Мелори Камефорд, Мелани Маргалис и Кејти Ледецки, до злата је стигла резултатом седам минута, 43 секунде и 39 стотинки.

Данашња медаља је четврто злато које је Ледецки освојила на шампионату у Будимпешти, а укупно пето одличје јер се окитила и једним сребром.

Сребрну медаљу освојила је штафета Кине (7:44,96), док је бронзану освојила селекција Аустралије (7:48,51).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.