Почетна / Микс / Пливање

Швеђанки злато на 100 метара делфин, Поповићи потврдио доминацију

Румун Давид Поповићи освојио је злато у дисциплини 200 метара слободно с временом 1:42,97 минута, што је уједно трећи резултат свих времена
ФОТО: ЕПА/Ђузепе Лами

Шведска пливачица Луис Хансон освјила златну медаљу у дисциплини 100 метара делфин на европском првенству у Риму.

Хансон је до злата стигла резултатом 56,66 секунди.

Сребрну медаљу је освојила Мари Вател из Француске (56,80), док је треће место заузела Лана Пудар из Босне и Херцеговине (57,27).

Румун Давид Поповићи освојио је злато у дисциплини 200 метара слободно с временом 1:42,97 минута, што је уједно трећи резултат свих времена.

Антонио Ђаковић из Швајцарске био је други (1:45,60), док је бронза припала Феликсу Аубоеку из Аустрије (1:45,89).

У дисциплини 200 метара прсно у конкуренцији дама најбржа је била Лиса Мамие из Швајцарске резултатом 2:23,27 минута.

Сребро је припало Италијанки Мартини Караро (2:23,64), а последње место на победничком подијуму је заузела Литванка Котрина Тетеревкова (2:24,16).

Грчки пливач Апостолос Кристу освојио је златну медаљу у дисциплини 50 метара леђно.

Кристу је до злата стигао резултатом 24,36 секунде.

Сребро је припало Италијану Томасу Чекону (24,40), док је бронзу освојио Немац Оле Брауншвајг (24,68).

У дисциплини 1.500 метара слободно Италијанка Симона Квадареља је освојила златну медаљу резултатом 15:54,15 минута.

Друга је била Викторија Михаљвари из Мађарске (16:02,15), док је трећа позиција припала још једној Италијанки Марини Рити Кармињоли (16:12,39).

Мешовита штафета Француске је била најбржа на 4x100 метара слободно.

Штафета Француске у саставу Максим Гросе, Шарл Риху, Шарлот Боне и Мари Вотел је до злата стигла резултатом 3:22,80 минута.

Сребро је освојила штафета Велике Британије (3:23,30), док је бронза припала Шведској (3:23,40).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.