Почетна / Микс / Пливање

Стјепановић, Силађи и Цревар главни адути Србије

Највеће шансе да остваре олимпијске норме имају мушка штафета 4х100 слободно и Андреј Барна у индивидуалној трци на 100 слободно, изјавио је за Танјуг селектор пливачке репрезентације Србије Игор Беретић, уочи почетка Европског првенства које се одржава у Будимпешти
ФОТО: ЕПА/Патрик Б. Краемер

Као приоритет на шампионату Старог континента Беретић управо ставља борбу за још неку олимпијску квоту, а за сада су визе за Токијо обезбедили Чаба Силађи, Велимир Стјепановић, Вук Челић и Ања Цревар.

- Штафета је тренутно међу 16 најбољих на свету по резултату, што јој гарантује пласман у Токио. Међутим, да би били сигурни потребно је да се поправи резултат 3:15,72, који је остварен на Светском првенству у Гвангџуу пре две године. Очекујем да екипа у саставу Стјепановић, Николић, Барна и Аћин може да буде на нивоу резултата 3:15,00 што би готово сигурно гарантовало одлазак на Игре - рекао је Беретић.

Барна је недавно у Сједињеним Америчким Државама пливао резултат 48,58, што је само стотинку спорије од „А“ олимпијске норме.

- Убеђен сам да ће Андреј ићи испод норме у Будимпешти. Спреман је, сви параметри показују да вреди за један озбиљан резултат - каже селектор.

Србија ће у „Дунав Арени“ имати укупно 11 представника. Осим Барне на 50 и 100 слободно Србију ће представљати још Велимир Стјепановић (100 и 200 слободно), Чаба Силађи (50 и 100 прсно), Вук Челић (800 и 1.500 слободно), Урош Николић (100 слободно), Алекса Бобар (200 слободно), Иван Ленђер (50 и 100 делфин), Никола Аћин (50 и 100 слободно), Ања Цревар (400 мешовито), Нина Станисављевић (50, 100 слободно, 50 леђно и 100 делфин) и Тања Поповић (50, 100, 200 слободно и 100 делфин).

Што се тиче пласмана, највећи адути и овог пута су Стјепановић, Силађи и Цревар.

- Очекујем да ћемо имати неколико финала. Стјепановић је вишеструки шампион Европе, има довољно искуства да зна шта треба да уради на великим такмичењима. Силађи је већ годинама у самом врху на 50 и 100 прсно, као и Ања Цревар на 400 мешовито. Што се осталих такмичара тиче, резултатима на нивоу личних рекорда апсолутно би оправдали учешће на Европском првенству - констатовао је Беретић који је истакао да је тешко правити прогнозе око пласмана, јер због малог броја такмичења пре првенства у Будимпешти не постоји прави увид у форму најбољих Европљана.

Пливачка такмичења почињу у понедељак, 17. маја, а првог дана на старту ће бити Ања Цревар (400 мешовито), Нина Станисављевић и Тања Поповић (50 слободно), Чаба Силађи (100 прсно) и мушка штафета 4 х 100 слободно (Стјепановић, Николић, Барна и Аћин).

 

Током свих седам дана такмичења, квалификације почињу у 10, док су финала заказана за 18 сати.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.