Почетна / Микс / Остали спортови

Борковић најавио учешће на ТЦР Источна Европа

У оквиру шампионата планирано је укупно осам трка током четири тркачка викенда
ФОТО: Душан Борковић

Српски аутомобилиста Душан Борковић, у складу са целокупном ситуацијом због корона вируса, одлучио је да ће се ове сезоне такмичити у ТЦР Еастерн Еуропе шампионату.

Како је саопштено, српски ас ће возити Хјундаи и30Н ТЦР са МИРА рацинг тимом, а као и претходних сезона за титулу ће се борити под бројем 62.

Према најави организатора први тркачки викенд ТЦР Источна Европа би требало да се одржи у Хрватској 25. и 26. јула, на стази Гробник.

У оквиру шампионата планирано је укупно осам трка током четири тркачка викенда.

- У оваквим околностима избор шампионата је између осталог највише био условљен близином куће и реалним могућностима да се стигне до стазе без додатних компликација. Ово је ситуација у којој се нико од нас до сада није нашао и било је потребно време да схватимо шта нам се дешава и да животе прилагодимо новим околностима. Мени је најважније да ова година прође без такмичарске паузе, а опет да не угрозим здравље ни себе ни својих ближњих - рекао је Борковић.

Након освојених титула и успешних сезона у ТЦР Интернатионал, ТЦР Европи, ФИА ВТЦЦ и ЕТЦЦ шампионатима, Борковић је желео да на овај начин подржи и регионално такмичење у оквиру ТЦР серије, као и све његове учеснике.

Поред тркачког викенда на Гробнику, организатори су у календару оставили и Словакиаринг (21-23.8), Брно (4-6.9), а завршница је планирана на Хунгарорингу (17-18.10).

- Искрено се надам да се овај календар неће мењати и да ћемо успети да извозимо ових осам трка на међународној сцени. Недостаје ми стаза и такмичарски адреналин. Радујем се поновној сарадњи са Норбертом Михелисом, чије инжењере и механичаре добро познајем јер смо 2015. године заједно освојили ФИА ЕТЦЦ европску титулу. Апсолутно сам спреман за нове изазове - закључио је Борковић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.