Почетна / Микс / Остали спортови

Немачком спорту потребно милијарду евра помоћи

Немачким спортским клубовима потребно је око милијарду евра помоћи како би преживели после пандемије коронавируса, објавио је Немачки олимпијски комитет (ДОСБ)
ФОТО: ЕПА/ЕФЕ/Лукас Шулце

ДОСБ је то тог износа дошао из недавног истраживања штете у својих 100 организација чланица, а председник ДОСБ-а Алфонс Херман је у излагању спортској комисији немачког парламента нагласио како 90.000 клубова у земљи потребно око 12.000 евра како би преживели кризу узроковану пандемијом Ковида-19.

Истовремено, кровним спортским савезима у земљи потребно је око 235 милиона европских новчаница додатне помоћи за покривање дефицита због отказаних утакмица и догађаја.

На помоћ државе рачуна и 255 клубова прве и друге лиге у рукомету, кошарци, хокеју и одбојци, рекао је Франк Штофел из спортске комисије немачког парламента.

"Ако држава не подржи професионални спорт и лиге, сва ова такмичења више неће постојати у облицима које познајемо", додао је Штофел, нагласивши да би многи клубови могли пропасти или прогласити банкрот.

Од главних такмичења у Немачкој се одржава само фудбалско првенство, док је наступ у већини других професионалних спортских лига одложен или отказан.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
1/3 fudbalu.
Oskar Skrinjar Skrinjaroti
Pozajmicu im ja deset evra, neka krenu od toga, ostatak ce valjda nekako da namaknu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.