Почетна / Микс / Остали спортови

Ивковић о 100 година Радничког: Да опет будемо шампиони

За улазак у други век постојања, Душан за свој Раднички има неколико жеља
ФОТО: Н. Неговановић

Легендарни кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић изјавио је да је поносан и срећан што је цео животни век остао везан за СД Раднички са Црвеног крста.

Ивковић, уз брата Слободана, једна је од највећих тренерских легенди које су потекле из спортског друштва са Црвеног крста, које данас слави 100 година постојања.

- Данас је јединствен јубилеј у Србији када су спортска друштва у питању. Част ми је што могу да разговарам о томе, јер због ванредног стања ми не можемо да спроведемо прославу на начин на који то јубилеј заслужује - рекао је Ивковић.

- Као човек који цео животни век практично провео везан за Раднички, где сам и почео да играм кошарку и да радим као тренер, срећан сам и поносан што сам остао веран том спортском друштву. Тачно је да сам био и тренер Партизана и његов сам велики симпатизер и навијач, али моје срце и моји корени су остали у Радничком.

Као председник организационог одбора за прославу стогодишњице, Ивковић истиче да су у СД Раднички себи поставили циљ да направе велику манифестацију, на којој би била додељена одликовања спортистима и клубовима, као носиоцима медаља са великих такмичења.

Све планове покварила је пандемије корона вируса, због које у Србији уведено ванредно стање, а свечаност отказана.

- Замисао је била да направимо да Раднички буде врхунско спортско друштво у Београду и Србији и у наредних 100 година. То је била нека наш главна идеја, а цела ова 2019/20 била је замишљена као година прославе Радничког. Било је у плану да се посади 100 садница за досадашњи јубилеј и 100 садница за наредних 100 година - објашњава Ивковић.

Додаје да је било планирано и постављање плоче на Теразијама члановима СД Радничког који су изгубили животе.

- У плану је било и постављање венца на спомену плочу на дом СД Радничког у улици Војводе Шупљикца 31 на Црвеном крсту. То ћемо сутра да обавимо на Црвеном крсту, јер данас није дозвољено кретање. Такође сутра ће спортисти Радничког у знак прославе да буду добровољни даваоци крви у Заводу за трансфузију.

Централа манифестација требало је да буде одржана данас у 12 сати у Народном позоришту у Београду, на којој би била додељена признања и одликовања заслужним члановима, клубовима и спортистима.

- То није могло да се изведе и тражиће се прва следећа прилика да се то организује. Организациони и управни одбор уложили су огроман труд, а врхунац је рушење тренутног објекта и постављање камена темељца за подизање новог спортског центра Раднички. То је пројекат који је ушао у буџет за 2020. годину, а велика је част да је покровитељ председник Србије Александар Вучић - каже бивши селектор Србије.

За улазак у други век постојања, Ивковић за свој Раднички има неколико жеља.

- Моје жеље би биле да спорт као идеја треба да зближи људе и да у Радничком учествује омладина свих профила и да се остваре врхунски резултати. Желим и да се понови 1973. година када је Раднички био првак државе у пет категорија. То је био редак подвиг. Моја велика жеља је да Раднички буде једно спортско друштво у ком ће и у наредних 100 година омладина имати где да се бави спортом. Волео бих да се створе такви услови који ће омогућити стварање врхунских спортиста - рекао је Ивковић, који је као посебну жељу апострофирао кошаркашку титулу.

- Пошто сам кошаркашки тренер, желео бих да кошаркаши буду прваци државе као што су били 1973. Године - закључио је Ивковић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RADNIČKA KLASA
Duda mogo si preuzeti bar par godina Radnički i od njega napraviti ABA ligaša.Ali nema para a ti đe nema para ne dolaziš.Lako je sa 10 stranaca.Pokaži se kod nas sada i pokaži OBRAZ.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.