Почетна / Микс / Остали спортови

Маљковић: МОК се спрема за одложене Олимпијске игре, али..

Како наводи, здравље спортиста је приоритет, тако да ће и када приђе пандемија бити потребне неке мини припреме, спаринг, али питање је да ли ће за то бити времена, свако гледа себе и велики је новац унутра
ФОТО: Н. Неговановић

Међународни олимпијски комитет (МОК) спрема се за одржавање одложених Олимпијских игара, али ако само једна земља због било какве болести не буде могла да учествује, неће их организовати, каже председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић.

Маљковић у разговору за Танјуг истиче да је тешко предвидети шта ће се догађати, али да је став свих јасан - здравље спортиста је приоритет.

- Ако три или четири земље не буду могле да учествују због било какве болести МОК неће организовати ОИ. за сада је евентуално ново одлагање на нивоу спекулација, ја сам пре 10 минута разговарао са Ненадом Лаловићем, који је високо позициониран у МОК-у и у сталном је контакту са председником Томасом Бахом, они се спремају за одложене Олимпијске игре, али ако се деси да се пандемија прошири, то више није до нас - истиче Маљковић.

Како наводи, здравље спортиста је приоритет, тако да ће и када приђе пандемија бити потребне неке мини припреме, спаринг, али питање је да ли ће за то бити времена, свако гледа себе и велики је новац унутра.

- Видимо неке позитивне покрете, у Француској би требало да се крене 11. маја, тако је најавио председник Макрон, Аустрија креће сутра, биће и у Италији наставка, Шпанци размишљају на завршницу играју на Канарским острвима, тако да објективно нико не зна шта ће бити.

Чувени кошаркашки тренер истакао је да је у последња два дана причао са Богданом Тањевићем, Душком Ивановићем, Светиславом Пешићем.

- Ни они не знају шта ће да буде, све зависи од ове немани, како ће да се развија, како ће да стане, а њу изгледа ни еминентни доктори не познају добро.

Када је у питању простор некадашње СФРЈ, како ствари стоје тешко да ће наставити АБА лига, па ће се само "ломити копља" ко ће у Евролигу.

- Најправедније решење је да један представник са ове територије, да прво видимо да ли ће то се деси, буде у Евролиги. А ако се деси, да не буде само ове године, него свих наредних, ја сам једном приликом питао Ђордија Бартомеуа, како на простору од Милана до Атине нема ниједног сигурног евролигаша, како је могуће да простор који је дао највише светској кошарци нема адекватну награду. Остао сам без одговора. Ако мене питате мислим да не би требало форсирати да се првенства одиграју, нека се региструје како стоје, нека се нађе неко решење рекаоа је Маљковић и додао:

- То свакако није идеално, идеално је само оно што се заврши на спортском терену, само то је прави шампион. Ове године не видим да ће бити правих шампиона, ако знамо то нека остане овако, прво да се изборимо са овим, спортисти ће имати неопходно време за опоравак, поготово у кошарци, одбојци, велики је то напор, скоро ниво НБА, 80 утакмица, само што тамо имају пет месеци за опоравак, а овде пет дана после репрезентације. Најбоље би било да се не игра јер је нама здравље спортиста у првом плану.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.