Почетна / Микс / Остали спортови

Танасковић председник Европске федерације школског спорта

Танасковић, који је већ 15 година на челу Савеза за школски спорт Србије, добио је поверење на Конгресу Светске школске спортске федерације (ИСФ), који је одржан у Београду уз учешће више од 100 делегата
ФОТО: Н. Неговановић

Прослављени српски одбојкаш Жељко Танасковић изабран је за првог председника новоосноване Европске федерације школског спорта (ЕСФ).

Танасковић, који је већ 15 година на челу Савеза за школски спорт Србије, добио је поверење на Конгресу Светске школске спортске федерације (ИСФ), који је одржан у Београду уз учешће више од 100 делегата.

- Презадовољан сам, јер смо још једном показали да смо сјајни домаћини. Угостили смо странце, како се каже за десетку. Уз пуно састанака и рада, имали су и прилику да посете центар Београда. Итекако су пуни лепих утисака. А што се тиче мог избора, почаствован сам јер је Европска федерација школског спорта основана у Београду и што ћу имати прилику да будем уписан као први председник такве организације. Предстоји нам пуно посла, а све за промоцију спорта и будућност деце основних школа и средњошколаца - истакао је Танасковић.

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић поздравио је учеснике Конгреса и нагласио значај развоја школског спорта у Србији, али и на глобалном нивоу.

- Сви заједно имамо одговорност и обавезу да подстичемо и подржавамо развој школског спорта колико год је то у нашој могућности, јер је улагање у квалитетан раст и развој наше деце једини пут ка бољем, стабилнијем и мирнијем друштву каквом сви тежимо, а сагласни смо да је спорт прави пут ка том циљу. Улагањем у спорт и олимпијске вредности чинимо вишеструко добро нашем друштву, а посвећеним радом са децом доприносимо и стварању неких нових врхунских спортиста, неких нових олимпијаца и хероја нације. Све похвале Жељку Танасковићу за врхунску организацију - поручио је Маљковић, који је добио и специјалну захвалницу за промоцију школског спорта.

Уједно, одржана је и прослава поводом 50 година постојања Савеза за школски спорт Србије, уручену су захвалнице најзаслужнијима, а уз представнике МОС, ОКС, били су ту и челни људи Спортских игара младих, Спортског савеза Србије, Спортског савеза Београда и представници великог броја националних гранских савеза.

Гост на скупу била је и Соња Дамјановић, министарка у Влади Републике Српске.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.