Почетна / Микс / Остали спортови

Вулин посетио ЦСКА: Спорт војника чини бољим

Министар одбране Александар Вулин током посете војном клуба ЦСКА изјавио је овај клуб у Србији веома познат и да многи за тај клуб навијају
ФОТО: Бета/Министарство одбране Србије

У Србији кад кажете ЦСКА мислите на спорт, мислите на фудбал, мислите на кошарку, хокеј, али изнад свега мислите на војску Русије – рекао је Вулин, који у Руској федерацији борави на позив колеге Сергеја Шојгуа.

Министар одбране, како је саопштено, истакао је да му је велико задовољство да види места ге су се толики легендарни шампиони обучавали и припремали а ЦСКА је обишао са начелником тог клуба, пуковником Артјомом Валерјевичем Громовим.

Види се да се много улаже и то је заиста добро, војска мора и треба да улаже у спорт – рекао је он и додао да није спорт у војсци само физичка припрема већ је „скуп вредности које једну војску чине вредном и важном”.

Како је објаснио „спорт су оне вредности које војника чине бољим и другачијим”.

Тимски дух, спремност да се жртвујете за колектив, да се борите до краја, да никада не признате предају, то су вредности које се у војсци гаје и због којих војска постоји – рекао је Вулин и оценио да је спорт је само начин да се до тих вредности дође.

Министар Вулин и пуковник Громов сложили су се да треба унапредити већ традиционалну сарадњу војних спортиста Србије и Русије, саопштено је после обиласка спортских терена и дворана.

Како је саопштено пуковник Громов се министру Вулину захвалио на срдачном пријему руских такмичара на атлетском кадетском такмичењу које је пролетос одржано у Београду и позвао тим српских кадета на Треће кадетске светске игре које ће следеће године бити одржане у Санкт Петербургу.

Он је позив је упутио и ученицима Војне гимназије и средњих стручних војних школа за такмичење које ће се одржати у Москви, а министар Вулин предложио је да футсал тимови генерала Војске Србије као и ветерана Војске Србије буду домаћини својим колегама из Оружаних снага Руске Федерације.

ЦСКА је једно од најтрофејнијих спортских друштава у Русији у коме се негује и развија 56 различитих спортова, а друштво располаже са 170 спортских објеката широм Русије у којима тренирају војна и цивилна лица, као и дечије спортске школе.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
Otkud ti to znaš kad NIKADA nisi bio vojnik ?
Marko Pavlović
BRAVO!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.