Почетна / Микс / Остали спортови

Оборени рекорди на четвртој трци “Трејл рејс Копаоник” (ФОТО)

Наредно дружење спортиста у оквиру "Трејл рејс Копаоник" манифестације заказано је за крај јула 2020. године.
ФОТО: И. Миладиновић, Д. Жигић, А. Дмитровић

Више од 400 учесника из готово целе Србије, али и иностранства уживало је трчећи трејл стазама у оквиру традиционалне трке “Трејл рејс Копаоник” коју је на теренима Националног парка "Копаоник" успешно организовало спортско удружење “На све стране”.

Старт трке је као и претходних година био у кругу туристичког комплекса Конаци одакле су учесници кренули пут стаза које су у зависности од дужина ишле различитим путевима. Краћа, стаза “7к Копаоника” ишла је пут Црвених бара и касније поред Марковог камена те су такмичари имали прилике и да уживају у овом јединственом локалитету Копаоника.

Конкуренција је била јака, а међу учесницима у женској категорији прво место освојила је Зоја Георгијев временом од 41 минут и 16 секунди. Друго место припало је Сандри Узелац (42:41), а треће место освојила је Хелена Милијић из АК Младост Зајечар (45:06).

Узбудљиво је било и у мушкој конкуренцији где је победу однео Срђан Мате из Београдског атлетског клуба који је стазу прешао за изузетна 32 минута и 21 секунду. Неколико минута касније стигао је и Павле Варинац у времену од 34 минута и 03 секунде, а треће место припало је Ивану Длачићу (35:37).

На истој стази одржале су се и тимске трке и то трка парова (трчи се у тиму који чине два учесника) и  ”вип трејл рејс бизнис” трка која је окупила близу 30 компанијских тимова.

У регуларној трци парова прво место освојили су Никола Љумовић и Александар Крстић (Тим Роси 46), друго место освојили су Драгомир Ристановић и Иванка Живковић (тим ОАК Београд), док је треће место припало тиму из Велике Британије (НИЛ4БЦ), Нил и Оливер Хауви.

Код компанија водила се жестока борба, а првопласиани тим био је тим ЈП Путеви Србије који су чинили наш прослављени маратонац Кристијан Стошић и Милош Дајевич. Друго место освојио је тим АРН Интернешнал (Слободан Ивковић, Синиша Савић), а треће место тим “Структор Јешић” (Бобан Лукић и Александар Божовић).

Стаза дуга 15 километара, позната као ”15к Копаоника” водила је учеснике пут Јарма, да би даље, преко Меких преседла, продужила у Јанкове баре и касније до циља.

У женској конкуренцији прво место припало је елитној такмичарки Драгомир Лилиана Марии из Румуније (1:11:31), друго бугарској такмичарки Кристини Ивановој (1:14:30) док је трећепласирана била прошлогодишња победница Катарина Похлод (1:21:40).

У мушкој конкуренцији доминирали су домаћи такмичари те је тако прво место заузео Ђуро Борбељ – АК Апатин (1:03:12), друго Мирослав Марковић – АК Смедерево (1:07:08), а треће Милош Крстић  - АК Лепосавић (1:09:02).

Овогодишње победнике организатор је наградио изузетно вредним наградама те су се поред новчаних средстава делиле и награде спонозора као што су сада већ познати тротинети које је обезбедио генерални спонзор вип мобил, али и јако вредне робне награде које је обезбедио Туле. Победници у вип трејл рејс бизнис трци освојили су Самсунг Галакси телефоне и сатове које је обезбедио вип мобил.

Сама трка је могла да се прати и уживо из самих Конака где је у вип зони био постављен ЛЕД екран путем којег су дељени видеи са стазе који су се преносили путем вип 4г мреже.

Ту добром дружењу није био крај, јер је у поподневним часовима била организована и јединствена дечија трка ”вип трејл рејс кидс” у којој су малишани старости од две до 12 година трчали на таил подлози у оквиру Долине спортова, а за крај дана организована је и наградна лутрија где су они најсрећнији отишли кући са вредним наградама. 

Велика захвалност на помоћи приликом организације овог јединственог спортског догађаја на Копаонику који привлачи велики број учесника сваке године, иде генералном спонзору трке “вип мобил”, Ред булу, компанији ИДЕА, Имлеку, Гопро-у, Гранд моторс-у, МГ Мивели, осталим спонзорима и наравно свим партнерима на Копаонику без којих организовање не би било могуће, а поготово Националном парку Копаоник, ЈП Скијалишта Србије, Општини Рашка, Брус и хотелијерима МК ресорт и Хотел Путник.

Наредно дружење спортиста у оквиру Трејл рејс Копаоник манифестације заказано је за крај јула 2020 године.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.