Почетна / Микс / Остали спортови

Буди део највеће спортске авантуре на Копу овог лета

Тркe “Трејл рејс Копаоник” и МТБ маратон “Три стране Копаоника” биће одржани од 26. до 28. јула на најпознатијој српској планини и до сада се за те две трке пријавило око 700 учесника из земље и иностранства. Уколико волите да трчите у планинским пределима или вам више лежи брдски бициклизам још увек можете да се пријавите за неку од ове две трке и частите себе адреналинском авантуром у природи!
ФОТО: Д. Остојић, Н. Мојсиловић

Биће ово највећи спортски викенд током лета на прелепом Копаонику, а почеће трком “Трејл рејс Копаоник” у суботу 27. јула. То је четврто издање те трке, а имајући у виду бројне бенефите трејл трчања, не чуди што је та дисциплина све популарнија и што је све више оних који желе да осете чари трчања у планинским пределима.

“Трејл рејс Копаоник” имаће две трасе, краћу од 7 км и дужу од 15 км, а учесници ће моћи да трче соло, или у пару. Прошлогодишња победница на 15 км Катарина Похлод враћа се на Копаоник да још једном тестира своје способности, а стиже и маратонка из Румуније Лилијана Марија Драгомир те са тако јаком конкуренцијом нема сумње да ће трка бити врло узбудљива и неизвесна.

Конкуренција је изузетно јако и у “Вип Трејл рејс бизнис” трци за коју се ове године пријавило рекордних 30 тимова. Прослављени српски атлетичар Кристијан Стошић ове године ће трчати у тиму ЈП “Путеви Србије” и имаће јак задатак да са својом екипом надмаши ривале из Кобри, Делта Холдинга, Спорт вижн-а, Вип-а и других.

Субота поподне припада најмлађима јер ће на “вип Трејл рејс кидс” трци учествовати 150 малишана узраста од две до 12 година. За све учеснике дечје трке обезбеђени су стартни бројеви, финишер медаље и наградни пакетићи за најбрже!

 

Захваљујући сарадњама са спонзорима трке најуспешније такмичаре очекују награде на обе трке! Времена за пријаву је мало јер пријаве трају до 22. јула па се сви заинтересовани могу пријавити путем сајта www.prijavazatrku.rs.

 

Вечерњи сати резервисани су за дружење уз свирку бенда и наступ ди–џеја, док сутрадан, у недељу 28. јула учеснике и посетиоце очекује бициклистичка авантура године! Шесто издање МТБ маратона “Три стране Копаоника” још једном ће тестирати спретност и брзину маунтинбајкера који долазе из 10 земаља.

Очекивано, највећи број такмичара је на малом маратону где претежно учествују рекреативци који ће возити трасу од 20 км кроз прелепе копаоничке пределе.

За нешто искусније ту је средњи маратон од 45 км, док се за велики маратон у дужини од 66.5 км пријавило око 40 такмичара који ће на својим бициклама покушати да савладају све три стране Копаоника. Александар Роман, који је већ два пута побеђивао на стази великог маратона ове године имаће нешто тежу конкуренцију јер се поред изузетно јаких домаћих такмичара на Копаонику очекују такмичари из Црне Горе (Демир Мулић, Драган Јашовић), Македоније (Александар Гуровић) и Грчке (Туркулов и Кацонис).

Чак и ако не желите да трчите или возите бицикл, Копаоник и те како има шта да вам понуди у летњем периоду, од прелепе природе преко бројних спортских и авантуристичких садржаја па до манифестације Дани боровница, а немојте пропустити прилику да пробате и гурманске специјалитете.

Последњи викенд јула биће прави рај за све оне који воле аутдор активности.

Више информација на: www.tristranekopaonika.rs и www.trailracekopaonik.com

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.