Почетна / Микс / Остали спортови

Предраг Мијатовић: Верујем да ћемо једног дана достићи светске висине

Игре младих највећи пројекат аматерског спорта у Европи - навео је председник Игара Хрватске Здравко Марић
ФОТО: Н. Неговановић

Идејни творац Спортских игара младих, председник Игара Хрватске Здравко Марић захвалио је данас европском комесару Јоханесу Хану и председнику Србије Александру Вучићу на подршци, коју, каже, пружају од првог дана тој манифестацији.

На свечаности на којој је Хан проглашен за новог амбасадора Спортских игара младих, а председнику Вучићу уручено специјално признање за подршку и допринос развоју те спортске манифестације, Марић је истакао да су Игре највећи пројекат аматерског спорта у Европи.

- Надам се да су данас чули за нас и неки који до сада нису. Хан нас је 'купио' искреношћу и сигуран сам да ћемо из његову помоћ још расти - рекао је Марић.

Он је истакао да ће се прави учинак Игара видети у будућности, јер су деца која су се до сада такмичила, понела сјајне успомене.

- Никада није било ни најмањег инцидента - подвукао је Марић и додао да је већ урађено пуно, а да ће још више бити урађено у будућности.

Окупљенима се, видео поруком, обратио и европски комесар за образовање, културу, младе и спорт Тибор Наврачић, који је истакао важност спорта и указујћи на све већи проблем гојазности, истакао да се деца морају охрабрити да се више крећу.

Он је подвукао да је важно и што Спортске игре младих повезују децу различитог порекла, која кроз спрот стварају пријатељства.

Хану је статуу амбасадора уручио легендарни фудбалер Партизана, некадашњи репрезентативац Југославије, амбасадор Игара Предраг Мијатовић, који је рекао да му је част и задовољство, као једном од првих амбасадора, што је данас присуствовао свечаности.

- Ово је велики корак ка расту Игара младих, а верујем да ћемо једног дана достићи светске висине - рекао је Мијатовић.

У изјави новинарима Хан је захвалио на награди, као и председнику Вучичху, истичцући да је важно баш оно што је и сам председник нагласио - да игре не буду само спортског карактера, већ и игре мира.

- Ово је заиста вредна иницијатива која младима доноси нова сазнања, искуства, пријатељства, разоноду - рекао је Хан.

Он је истакао да ће додатно подрзати иницијативу, да се нада да ће је подржати велики број земаља, да ће у њој учествовати хиљаде дечака и девојчица и да ће инцијатива расти.

- Захвалио бих не само онима који ове активности воде, већ и самим креаторима који су зачели идеју, појединцима који личним ангажманом показују да овакве иницијативе дају успехе и посвећено раде на томе - истакао је Хан.

Поруке добродошлице амбасадору Хану послали су дугогодишњи амбасадори Игара, фудбалери Лука Модрић из Реала и Немања Матић из Манчестер Јунајтеда.

Спортске игре младих представљају највећу манифестацију за децу и омладину у региону, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства, а већ неколко година омогућавају бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина основцима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

Настале су 1996. године у Хрватској, у Сплиту, а до данас су се развиле у најмасовнију аматерску спортску манифестацију у Европи, која годишње окупи више од 170.000 деце из Хрватске, БиХ и Србије.

Игре су постале препознатљив бренд који се данас развија у земљама региона, а организатори настоје да омогуће свој деци, из што више градова, да се такмиче у једном од 10 спортова, од пролећа до краја лета.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.