Почетна / Микс / Остали спортови

Све новине из света фитнеса на Београдском сајму од 12. до 14. октобра

Највећи регионални сајам фитнеса, велнеса и здравља под називом Белфис од 12. до 14. октобра, другу годину заредом, биће одржан у Београду
У хали 3 Београдског сајма, на око пет хиљада квадратних метара изложбеног простора, под покровитељством Министарства омладине и спорта и Савеза за рекреацију и фитнес Србије, окупиће се више од 100 излагача из Србије, Немачке, Хрватске, Словеније, Италије, Мађарске, Бугарске и других земаља који ће представити своје нове брендове, справе, реквизите, суплементе, као и рекреативне и спортске програме који су тренутно хит у свету. 
 
Током три дана сајма очекује се око 10 хиљада посетилаца који ће на располагању имати више од 60 активација на три бине, као и презентације везане за фитнес, велнес, мешовите борилачке вештине, активности за децу, бодибилдинг... 
 
Посебну вредност овом сајму даће и одржавање осмог Европског фитнес конгреса на коме као и разних семинара и предавања врхунских стручњака.
 
- Првенствена идеја за организацију оваквог сајма је промоција здравог живота и здраве исхране, популаризација рекреације и фитнеса, а све у циљу стварања здравије нације. Последња истраживања указају на драматичну пораст гојазности становиштва која је у последње три деценије са свега шест одсто скочила на чак 20 процената. Зато је неопходно на све начине истицати важност физичког вежбања као најефикаснијег начина превенције здравља, нарочито код деце - почео је причу Драган Томашевић један од организатора овог сајма и генерални секретар Савеза за рекреацију и фитнес Србије и потом додао:
 
- Управо из тог разлога свим посетиоцима биће омогућено да провере свој здравствени и фитнес статус. На галерији Хале 3 биће формиран медицински корнер где ће се вршити основна антропометријска мерења, кардио скен анализа која олакшава препознавање потенцијалних здравствених тегоба код рекреативаца, али и утврђује дијагностику спортских перформанси. Мериће се ниво стреса, крвни притисак, утврђивати телесни састав, анализе кичменог стуба, даваће се предлози исхране и програми спортских активности и све то бесплатно.
 
Посебан програм припремљен је за најмлађе посетиоце:
 
- У дечијој зона малишани ће моћи да уживају у мноштву активности, различитим играма, вежбама са лоптом, полигонима, демонстрацијама школица спорта, промоцији разних спортова, али и забавним програмима. Све те активности биће усмерене ка томе да деци представимо колико је за добро здравље, правилан раст и развој, али и боље резултате у школи важно редовно бављење спортом. За све тренере и инструкторе обезбеђен је изузетно богат програм радионица на којима ће моћи да се упознају и овладају новим или усаврше постојећа знања и вештине. Биће заступљене све области фитнеса: групни аеробни програми, функционални тренинг, пилатес као и персонални тренинзи - констатовао је Томашевић.
 
Организатори припремају и бројна изненађења, поклоне за посетиоце као и такмичења у поwерлифтинг-у, фит кид-у и бодибилдинг ревију. Улазнице за сајам фитнеса, велнеса и здравља коштаће 250 динара. 
 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.