Почетна / Микс / Остали спортови

Борислава Перић-Ранковић: Нема јачег мотива од медаље за Србију

Са две златне медаље на Европском параолимпијском шампионату у Лашком Борислава Перић Ранковић је најуспешнија српска представница у Словенији
ФОТО: ИТТФ

Параолимпијска шампионка Борислава Перић-Ранковић је у екипном делу са Надом Матић и Биљаном Убовић злату у синглу додала и злато у екипном делу.  У последњих десет година освојила је више од две стотине одличја на међународним такмичењима. Само 2017. има три злата, са екипног Светског шампионата , као и са екипног и појединачног Европског у Лашком. У Словенији није изгубила меч.

Куриозитет је и да је у два меча, прво руској репрезентативки, а затим и словеначкој, поклонила поен приликом вођства од 10:0. Зашто сте то урадили?

Желим да те девојке са борилишта не оду потпуно поражене. Желим да оду уздигнутог чела и да знају да је испред њих прави спортиста. Осим тога хоћу да их мотивишем на нови рад и труд, јер само се тако долази до врхунских резултата – објашњава популарна Беба.

Како се постаје Борислава Перић Ранковић у спортском смислу?

Веома лако, бар десетак година у континуитету тренирате два пута дневно. Ево само ове године најмање шет месеци нисам излазила из сале за тренинге. Одсуствовала сам од куће и била одвојена од породице због припрема и такмичења – објашњава кроз смех Борислава.

Шта вас мотивише да из године у годину будете све успешнија?

Свако такмичење ми доноси нешто ново. Волим да напредујем, да изграђујем себе као човека и спортисту. Просто, осећам и верујем у себе. Још увек одлазим на велика такмичења да би својој земљи донела одличје. Богу хвала сада су она најсјајнија. Зар треба већи мотив од тога?

Ко вам је највећа подршка на том тешком путу?

Златко Кеслер је свима нама узор. Он је од нас направио шампионе. Њему лично ја а и сви у репрезентацију дугујемо неизмерну захвалност. Златкова стручност, савет и реч подршке су неописива снага и вера свих нас. Да није Кеслера, плашим се да би ово све изгледало другачије. Али хвала Богу, ево из године у годину напредујемо, све је више и више одличја.

Да ли имате неки хоби?

Све своје слободно време користим да проведем са ћерком и супругом тако да о хобију и не размишљам. Злато најлепше сија, али њихов загрљај је све – каже хероина нашег спорта.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.