Почетна / Микс / Остали спортови

Клубови морају да буду активнији у потрази за новцем

За опстанак српског спорта, односно клубова, потребно је да они који њима управљају, осим ослањања на републичке и општинске буџете, буду активнији и више организовани како би створили услове за обезбеђивање додатних финансијских средстава
ФОТО: Н. Неговановић

Како је речено на скупу „Предузетништво у спорту”, на тај начин подстакао би се предузетнички дух, наводи се у саопштењу Привредне коморе Србије.

Спортски активиста и тренер Бранислав Ђорђевић рекао је да нужно покретање предузетничких иницијатива у клубовима како би створили одрживу платформу за своје финансирање.

На тај начин, истакао је, прекинула би се досадашња пракса у којој су се спортски клубови и друштва ослањали искључиво на републичке фондове и буџете локалних самоуправа.

- Морају да се нађу додатне активности оријентисане на самоорганизовано пословање и тако предузетничком иницијативом створе услови за укључивање младих, школованих и способних стручњака различитих профила, који би својим идејама и реализацијом обезбеђивали додатни прилив средстава и себи и спорту - подвукао је Ђорђевић.

Кошаркашки тренер и председник Олимпијског савеза Србије Божидар Маљковић је указао на сопствено искуство током рада у бројним клубовима.

Он је посебно истакао шпанске клубове Реал Мадрид, Барселона и Уникаха као примере врхунског предузетничког духа и одговорног пословања.

На округлом столу су учествовали и представници бројних спортских клубова и удружења попут Кајакашког савеза Србије, Теквондо асоцијације Србије, Карлинг савеза Србије, Ваздухопловног савеза Србије, Тениског савеза Србије, Рукометног савеза Србије, Одбојкашког савеза Србије и других.

Скуп је организован у сарадњи сектора предузетништва ПКС-а са Високом школом за пословну економију и предузетништво, Фондацијом спорта младих и Србија стартапом у циљу да се спортска друштва и клубови подстакну да развију предузетнички дух кроз додатне активности.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Matrica
Matrica po ugledu na Rukometni savez Srbije. Srpski rukometni klubovi zaradjuju za sudije i golemu administraciju unutar Saveza. Za ovakvu filozofiju i nije potrebna neka posebna pamet.
straja
Razlika je u tome ko ima pare po svetu a kakva bagra po Srbiji....ti ni svojim rodjenim ne daju ni cdkavicu (samo pevacice,skidacice I to je to)..a da ce belosvetskim fuzbalistima I kao onima sto se zovu MENADZERI.....raznorazni sa imenima kao sto su vazura,terzic,scepanovic.,dulo I sl.
Nick.cdn
Ma neka samo vide kako to SD Zvezda Crvena radi i nece biti problema (cak i ako imaju ogromne dugove)!
Pa da
Apsolutno se slazem. Nadjes stranu firmu poput Gazproma da ti daje 4,5 miliona evra po sezoni i jos pola miliona ako se ozvoji titula. Nadjes talente poput Grujica (7 miliona), Jovica (ukupno oko 2,5 miliona), Jovanovica (2 miliona), Rajkovica (3 miliona), Plavsica (milion i po), nadjes dobre besplatne malo starije igrace poput Kataija (2,2 miliona), Ibanjeza (milion i po) i Vijeire (pola miliona) i prodas ih sve za solidan novac.
Ivk.cdn
Mislio si na SD Crvena zvezda.Svaka im cast kako se bore,treba izdrzati.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.