Почетна / Микс / Остали спортови

Звезда руши границе, дошла до девете шампионске титуле

На путу ка деветој титули стонотенисери Црвене звезде су још једном померили границу
ФОТО: М. Кременовић

По први пут победнички низ је непрекинут у три сезоне. У 2015. и 2016. у финалу плеј-офа пао је Банат, а ове сезоне заустављена је Бачка Паланка. За Марка Јевтовића ово је пета титула у Звезди.

Свака титула је драга, то нема места за разговор, али је чињеница да нам је лига знатно ослабљена. Правило коју су увели, да играчи не могу да играју на двојну регистрацију у иностранству нас је уназадило. Директно су “ударили” на квалитет. Важно је да имамо квалитетне играче у Србији, да млађи могу да играју против јаких ривала, а опет мора да се остави могућност играчима и да зараде за живот. У нашим клубовима нема новца и не треба још више терати људе од нас – рекао је Марко Јевтовић.

Кроз сезону нас је „спровео” и Владимир Радоњић.

Поражени смо против Стенеса и Паноније, тукао нас је и Банат. За разлику од прошле године кад је било 18:0 нисмо били тако убедљиви. Међутим, није ни Марко играо сваки меч. Играо је онолико колико је било довољно да не будемо четврти пре плеј офа, да бисмо избегли Банат у полуфиналу. На крају смо били трећи и остварили оно што је и био циљ, узели титулу – рекао је Радоњић, коме је ово друга титула са Звездом, пошто је претходне две године био финалиста са Банатом.

Обојица остају у Звезди наредне сезоне.

Играчка каријера ми није више у првом плану, али ћу да наставим да радим са клинцима, да помажем тренерима и да покушам да помогнем клубу да буде што јачи.

Само финале, донело је изненађење. Нико није очекивао Бачку Паланку.

Атмосфера је била фантастична. Посебно бих се захвалио Бачкопаланчанима на изузетном гостопримству на које смо наишли. У Бачкој Паланци смо одиграли једну изузетно фер и коректну утакмицу, која је при резултату 2:2 могла отићи у неком другом правцу, али на нашу срећу није. Упутио бих честитке ривалу, који је био најпријатније изненађење овогодишњег првенства државе. Савић и другови из екипе, играју заиста веома добар стони тенис и сасвим је сигурно да нису ни мало случајно дошли до финала. Желим им много среће у наредним такмичењима. Радили смо, припремали се и жарко желели ову титулу и ево успали смо да је освојимо. Чини ми се да квалитет у финалу плеј офа није био пресудан, с обзиром да у финалу не побеђују увек бољи. Нисмо ни једног тренутка током ова два сусрета финала, потценили нашег противника, па и у томе треба тражити разлоге наше победе – нагласио је капитен Звезде.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Иван Смедеревац
Границу је поставио СТК Партизан који има 12 титула, дакле 3 више. Нека се и звездаши мало радују бар у стоном тенису и мачевању (бодеж, сабља и флорет) кад већ не могу у фудбалу (Партизан), ватерполу (Партизан), рукомету (Војводина), одбојци (Војводина), хокеју (ХК Београд), кошарци (ФМП Идееа)...
Zenon
Cestitke na tituli! Posto je Vojvodina prva u rukometu i odbojci, Partizan sampion u fudbalu i vaterpolu, FMP u kosarci eto i Zvezda je u necem prva.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.