Почетна / Микс / Остали спортови

Душану Борковићу 14 бодова на старту ТЦР сезоне у Грузији

Борковић је за воланом беле „алфе ромео ђулијете” с бројем 62 освојио укупно 14 бодова из две трке за грузијски „ГЕ Форс” и укупно дао значајан допринос да његов нови тим освоји 52 бода за врх у екипном поретку
ФОТО: „ГЕ Форс” тим

Српски аутомобилистички ас Душан Борковић, упркос проблемима са летвом волана и диференцијалом, који су га пратили током тренинга и квалификација, где је освојио скромно 13. место, ипак је успешно завршио први овосезонски такмичарски викенд интернационалне ТЦР серије ауто трка који је одржан на Рустави мото парку (4.140 метара) у Грузији.

Борковић је у првој трци освојио девето место и два бода, а у другој четврто и додатних 12 бодова, мада је на циљ стигао пети.

Померен је за место напред у пласману, пошто је Француз Хуго Валенте кажњен додавањем 30 секунди на постигнуто време, због претицања приликом вожње иза аутомобила сигурности, и с друге, спуштен на девету позицију у коначном пласману.

Прву трку добио је Борковићев тимски колега Грузин Давит Каџаја, испред Мађара Ференца Фиче из „Зенге моторспорта” у „сеат леону ТЦР” и двоструког шампиона, Швајцарца Стефана Коминија у „аудију РС 3 ЛМС” из „Камтују” тима.

У другој трци, која је стартовала обрнутим редоследом у односу на пласман у квалификацијама, славио је Шпанац Пепе Орила за воланом „сеат леона ТЦР” из „Крафт Бамбо Лукоил” тима, испред Мађара Атиле Ташија у „хонди сивик тајп Р” и Француза Жан-Карл Вернеа у „фолксваген голфу ГТи ТЦР”.

Могу да кажем да сам успешно завршио први тркачки викенд. Нисам задовољан брзином, али сам захваљујући умећу, успео да у првој трци са 13. позиције дођем до деветог, а на другој трци и до петог места. После пеха у квалификацијама, ипак се све добро завршило, а сваки освојени бод је и те како важан. Предстоји ми припрема за Бахреин, јер ме следећа рунда такмичења чека већ за две недеље – задовољно је прокоментарисао Борковић и у даху наставио:

Честитам тимском колеги на првој победи у ТЦР шампионату, и то код куће. Ово је важан дан за Грузију. Давит је публици приредио сајајн шоу и победу. Такође је јако велика победа „Ромеа Феррариса”, тима који је развио „Алфу”. Захваљујем се спонзорима, тиму и навијачима и надам се да су уживали у тркама.

Следећи тркачки ТЦР викенд на програму је 15. и 16. априла на стази Шакир у Бахреину.

Резултати
Прва трка (15 кругова):
1. Давит Каџаја (Грузија) „алфа ромео ђулијета” 25:56.717 минута
2. Ференц Фича (Мађарска) „сеат леон ТЦР” +0.374 секунди
3. Стефано Комини (Швајцарска) „ауди РС 3 ЛМС” +1.176
4. Роберто Колћиаго (Италија) „хонда сивик тајп Р” +1.478
5. Атила Таши (Мађарска) „хонда сивик тајп Р” +1.783
6. Жан-Карл Верне (Француска) „фолксваген голф ГТи ТЦР” +6.667
7. Пепе Ориола (Шпанија) „сеат леон ТЦР” +7.480
8. Ђакомо Алтое (Италија) „фолксваген голф ГТи ТЦР” +7.841
9. ДУШАН БОРКОВИЋ (СРБИЈА) „алфа ромео ђулијета” +10.842
10. Ђани Морбидели (Италија) „фолксваген голф ГТи ТЦР” + 11.388 секунди...
Друга трка (17 кругова):
1. Ориола 29:40.114 минута
2. Таши +4.823 секунди
3. Верне +5.466
4. БОРКОВИЋ +16.878
5. Џејмс Неш (В. Британија) „сеат леон ТЦР” +19.012
6. Каџаја +19.835
7. Морбидели +20.271
8. Пјер-Ив Кортал (Белгија) „опел астра ТЦР” +33.498
9. Хуго Валенте (Француска) „сеат леон ТЦР” +34.056
10. Алтое +34.127 секунди...
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.