Почетна / Микс / Остали спортови

Копаоник одушевио љубитеље брдског трчања, Дарко и Теодора најбржи (ФОТО)

Сви љубитељи трчања у природи прошлог викенда имали су прилику да уживају на једној од две стазе „Трејл рејс Копаоника“ у организацији Спортског удружења „На све стране“ из Београда.
ФОТО: Неда Мојсиловић, Милутин Марковић

На теренима Националног парка „Копаоник“ одржане су трке на 7 км и 15 км. Организатори су се потрудили да шансу пруже и искусним тркачима у природи, као и почетницима, па су тако учесници могли да се определе за једну од понуђене две стазе.

Стартовало се у 11 часова из Туристичког центра „Конаци“ и после краћег дела асфалтног пута, крочило се у једне од најлепших предела ове планине.

Преко 250 учесника кренуло је пут Мариних вода одакле их је стаза даље водила у предивну Копаоничку шуму. “7к Копаоника” ишла је путем који је пратио Црвене Баре и Самоковску реку, док је стаза “15к Копаоника” ишла ободом Гобеље и даље ка Меким преседлима.

Краћа деоница од 7 км имала је 115 м висинске разлике, док су такмичари дуже трке на 15 км морали да савладају 450 м успона. Обе опције биле су идеалне за уживање у фантастичној природи једне од наших најлепших планина. Контролни пунктови са расположеним волонтерима нашли су се у право време тркачима, што за окрепу, тако и подршку.

Последњи километри показали су се као место на којем се трка одлучивала јер је брдовити део асфалтног пута ка Конацима био прави изазов за све.

На „Трејл рејс Копаоник“ окупили су се неки од наших најбољих тркача. У трци на 15 км у узбудљивој завршници победио је Дарко Живановић (Клуб екстремних спортова Крагујевац) резултатом један сат, један минут и 11 секунди. Само три секунде после њега кроз циљ је прошао Саша Столић (АК Лепосавић), док је Александар Аџић (Триолоџи) трку завршио за 1:04:59.

У женској конкуренцији најбржа је била Теодора Симовић, која је стазу прешла за 1:09:18. На другом месту нашла се Невена Јовановић временом 1:10:44, док је Ингрид Николесић из Хрватске заузела трећу позицију (1:18:54).

У укупном пласману у трци на 7 км Душан Крстић освојио је прво место резултатом 32:04, Милош Вујић је био други (36:00), док је треће место обезбедио Бојан Цветковић (36:03). Код девојака победу је однела Лана Лончар (40:43), другопласирана је била Тамара Јеврић (45:11), а трећа позиција припала је Лоли Антић из Хрватске (46:13).

За победнике у свим категоријама организатор је припремио богат наградни фонд, а поред новчаних награда ту су биле и изузетно вредне робне награде.

„Трејл рејс Копаоник“ је дефинитивно показао свој потенцијал и лепоте те се наредних година на стазама које могу бити и у другим форматима што се тиче дужина и висинсих разлика очекује још већи број љубитеља трчања, природе и добре авантуре.

Велика захвалност испред организације маратона иде волонтерима, који су били уједно и велика подршка учесницима, али и свима који су несебично помогли да се једна оваква манифестација одржи. Пре свега Националном парку „Копаоник“, општинама Рашка и Брус, МК Ресорту и ЈП Скијалишта Србије.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.