Почетна / Микс / Остали спортови

НОВИ ИЗАЗОВ 31. ЈУЛА: Треће издање МТБ трке „3 стране Копаоника“

Трећу годину заредом бициклисти, како из Србије и региона, тако и из читаве Европе, имаће прилику да учествују на међународном брдско-бициклистичком маратону под називом „3 стране Копаоника“, на којем се прошле године окупило више од 150 љубитеља овог спорта.
ФОТО: Неда Мојсиловић, Немања Мишчевић/3 стране Копаоника

Трка ће се одржати на теренима Националног парка „Копаоник“ 31. јула (недеља) са почетком у 10 часова.  Пред такмичарима ће бити три редовне категорије: мали, средњи и велики маратон, као и тимске категорије: штафета, трка парова и компанијска трка парова, која је намењена правним субјектима који подржавају спорт и здрав начин живота.

МАЛИ МАРАТОН – 22 км – 680 метара висинске разлике
СРЕДЊИ МАРАТОН – 46 км – 1.820 метара висинске разлике
ВЕЛИКИ МАРАТОН – 64 км – 2.490 метара висинске разлике

 

Поред саме трке, љубитеље спорта очекује читав викенд на Копаонику, који ће бити посвећен спорту и дружењу, па тако учеснике, 30. јула (субота) очекује ревијална „Елиминатор трка“ (трка са препрекама) која је намењена промоцији бицикизма, а за поподневне часове заказана је велика Паста журка за све заљубљенике у природу и добар провод.

Учесници и посетиоци ће током последњег јулског викенда, такође, бити у прилици да посете и Експо сајам опреме из света бициклизма и спортова у природи, који ће се одржати унутар туристичког комплекса Конаци.

МТБ маратон „3 стране Копаоника“ организује спортско удружење „На све стране“, а трка је окренута свим љубитељима бициклизма, од рекреативаца до професионалаца.

Ове године очекује се рекордан број женских учесница, поготово у категорији малог маратона, а новина је то што ће лиценцирани такмичари имати прилику да сакупљају бодове, јер ће овог пута трка бити бодована и за Куп Србије у маратону.

Пријаве за овогодишње издање маратона већ су пристигле из Француске, Хрватске, Црне Горе и из свих крајева Србије, а како организатори најављују, ове године се очекује велика посећеност бициклиста из региона.

Ране пријаве за трку „3 стране Копаоника“ отворене су све до 1. маја, а све информације можете погледати на званичном сајту трке:  www.tristranekopaonika.rs

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.