Почетна / Микс / Остали спортови

Кљајићево и Српски Милетић оверили визу за Чачак

Сеоске игре Спортског савеза Србије улазе у саму завршницу
ФОТОГРАФИЈЕ: ССС

Сеоске игре Спортског савеза Србије, улазе у саму завршницу. На првом овогодишњем Регионалном такмичењу у Оџацима у селу Каравукову, Кљајићево (из Сомбора) и Српски Милетић (из Оџака) изборили су место на Републичком финалу.

Победници општинских такмичења из Шапца - Поцерски Причиновић, Уба - Совљак, Ваљева - Поћута, Сомбора - Каравуково и Оџака - Српски Милетић, борили су се у 11 дисциплина за прва два места која воде у највиши ниво такмичења.  Планирана шеста такмичарска екипа Умчара из Гроцке није допутовала на Регионално финале.

Сеоске игре Спортског савеза Србије у Каравукову отпочеле су свечаним отварањем и наступом културно - уметничких друштава деце из Каравукова и Српског Милетића. Такмичарима су пожелели срећу заменица председника општине Дејана Салај, већник за спорт општине Оџаци, Небојша Николић, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, секретар Спортског савеза Војводине Младен Стојшин, председница Спортског савеза општине Оџаци Јелена Игњатовић и секретар Михаило Сујер.

После 11 дисциплина (фудбал, одбојка, шах, бацање камена с рамена, скок удаљ, надвлачење штапа, надвлачење конопца, трка у џаковима, обарање руку, народно рвање, полигон спретности) убедљиво прво место освојила је екипа Кљајићева. Колика је била борба за друго место је податак да су екипе Поцерског Причиновића и Српског Милетића биле изједначене и по броју бодова, по броју првих места, других и трећих. Зато је одлучено да пролаз на Републичко финале одлучи доигравање, две екипе тркале су се у џаковима. До последњег тренутка и трка је била неизвесна, навијање громогласно, а жеља такмичара огромна. Бржа је била екипа Српског Милетића. Тако ће Кљајићево и Српски Милетић наставити борбе на Републичком финалу од 26. до 28. августа у Чачку.

Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Србије, честитао је победницима и екипама и истакао:

- Свака част победницима, желим им пуно среће на великом финалу у Чачку. Захваљујем се и организаторима, Спортском савезу општине Оџаци. Остаје жал што се екипа из Гроцке није појавила на Регионалном финалу. Оно што радује је спортско понашање екипа, дружење и успомене које се стварају на овом такмичењу. Пред нама су још четири Регионална такмичења 13.августа у Сурдулици, 14. у Краљеву, 20. у Кучеву и 21. у Сокобањи. Поносни смо на пројекат Сеоских игара Спортског савеза Србије који је из године у годину све масовнији. Од маја месеца до краја августа организовали смо спортске викенде и то у 31 општини широм Србије. Надам се да ће и наредни викенди протећи у најбољем реду и са нестрпљењем очекујемо да сазнамо имена свих финалиста - сумирао је утиске Маринковић.

 

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.