Почетна / Микс / Остали спортови

Терзић: Почиње нова епоха Спортског друштва Црвена звезда

Фудбалски клуб је основа нашег спортског друштва, клуб од кога је све почело и који са разлогом треба да буде камен темељац и локомотива нашег друштва
ФОТО: М. Рашић

Звездан Терзић заменио је Небојшу Човића на месту председника Спортског друштва Црвена звезда.

Изузетно сам поносан на чињеницу да сам добио прилику да предводим нашу велику црвено-белу породицу. Фудбалски клуб је основа нашег спортског друштва, клуб од кога је све почело и који са разлогом треба да буде камен темељац и локомотива нашег друштва – изјавио је Терзић.

Он је додао да је тог дана када је основан фудбалски клуб, почела да се исписује најлепша историја овог спортског друштва, највећег и најтрофејнијег у Европи.

Не постоји друштво које је имало више успеха и које доноси више радости толиком броју људи од наше Црвене звезде. Због тога сам се и прихватио овог задатка, са циљем да подигнемо наше спортове на један виши ниво и искористимо чињеницу да је фудбалски клуб данас опет тамо где је некада био и има ту снагу и могућност да предводи читаво спортско друштво – рекао је Терзић.

Према његовим речима циљ спортског друштва је да у свим спортовима црвено–бели буду шампиони Србије или бар конкурентни за титулу, да освоје што више титула, како у појединачним, тако и у екипним спортовима.

Циљ је, такође и да направимо озбиљну анализу и да видимо шта се дешава са одређеним клубовима који носе грб Црвене звезде, а не остварују резултате у складу са величином имена који носе. Звезда мора да има велику снагу, пре свега у бази наших спортиста, у одличним кадровима који воде наше клубове, затим у стручности наших тренера и наравно у квалитету и великом мотиву са којим наступају наши спортисти носећи грб Црвене звезде.

Први човек СД Црвена звезда нагласио је да је то огромна породица од велике важности за читаву државу, а поготово за младе који се идентификују са Црвеном звездом и кроз Звезду проналазе свој идентитет победника.

Због тога имамо обавезу да у сваком смислу унапређујемо рад спортског друштва, пре свега на задовољство наших навијача. Урадићу све да тако и буде у наредним годинама. Ми из фудбалског клуба као највећег у оквиру друштва имамо и дужност и обавезу да водимо и помогнемо свима онима који те могућности немају.

Фудбалски клуб је својим успесима и резултатима оспособио себе да генерише огроман новац, за српске прилике огроман новац, али исто тако треба да знате да је то много мањи новац у односу на нашу конкуренцију у Европи, у односу на клубове са којима се ми сударамо на путу реализације наших циљева и остварења жеља армије наших навијача, додао је он.

Зато желимо да конкретно помогнемо као људи који долазимо из фудбалског клуба: одвојићемо 500.000 евра годишње за помоћ осталим клубовима, обезбедићемо новог спонзора за спортско друштво, отворићемо нашу телевизију за промоцију осталих спортова, омогућићемо простор на нашој телевизији за рекламу потенцијалних спонзора других клубова, ставићемо на располагање одређени рекламни простор на лед дисплеј таблама за спонзоре других клубова на фудбалским утакмицама и на сваки други начин ћемо све наше ресурсе ставити на располагање осталим клубовима, пре свега у организацији и менаџменту – поручио је Терзић.

Он је нагласио да спортско друштво не жели да преузме сву одговорност и обавезе које имају руководства сваког клуба појединачно, већ жели само да помогне и олакша тамо где неки не могу сами.

Али, од свих вас очекујемо да радите са још више страсти и енергије за своје клубове. Свако од нас појединачно мора бити свестан велике одговорности коју нам доноси име и грб Црвене звезде. И мора радити боље и више него до сада. Поносан сам на славну историју наших клубова, али сам и сигуран да почиње једна нова епоха спортског друштва Црвена звезда – закључио је Терзић и посебно се захвалио претходницима на тој функцији Петру Шкундрићу и Небојши Човићу.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Grobari
Kada ćeš se pojaviti na sudu?
Peki
Poznate face se menjaju i sve ostaje isto.
Rade
Po brojo osvojenih svjetskih i evropskih medalja, po broju osvojenih titula klupskog prvaka Evrope, po broju osvojenih Olimpijskih medalja, pojedinacno i reprezentacije u raznim sportovima, po broju reprezentativaca i osvojenih medalja sa reprezentacijama, po broju osvojenih svjetskih i evropskih prvenstava,2. i 3. mjesta sa reprezentacijama EX-YU i Srbije, primjera radi Olimpijski fudbalski sampioni, svjetski i evropski kosarkaski sampioni, pa Vaterpolo sampioni, Rukometni sampioni, itd.itr. CZ nije JSD-PARTIZAN, NI DO KOLJENA..
Peki
Nemoj opet da mi podmecete komentare.Ja o Mg. nisam nista komentarisao.
Peki
Ovo ja nisam nista komentarisao nije od mene.
Митрогол
Какво сд, такав и председник, а и његов претходник.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.