Почетна / Микс / Остали спортови

Гудић: Деца су снага СИМ, ми смо ту због њих

Спортске игре младих одржавају се осам година у Србији, у Босни и Херцеговини одржаће се 11. пут, док велики јубилеј, 25 година постојања, славе у Хрватској
ФОТО: igremladih.co.rs

Све је спремно за почетак Спортских игара младих у Србији, осму година за редом, деца спортисти у Србији ужелели су се њихових омиљених Игара, а о плановима у новој сезони прича Тихомир Гудић, регионални извршни директор СИМ-а.

"Деца су наша највећа снага. Свесни смо важности Спортских игара младих на бројне генерације деце и младих и због њих имамо обавезу и одговорност да Игре буду све боље", рекао је Гудић у саопштењу СИМ-а.

Он наводи да рад с децом тражи посебну врсту сензибилитета и ниједног тренутка не сме се заборати да су сви ту због њих.

"Свесни смо важности утицаја СИМ на генерације деце и младих, као и одговорности коју имамо према њима и њиховим родитељима. Спорт користимо као платформу за промоцију фер-плеја, једнакости, важности здравог живота и стварању одговорних појединаца нашег друштва у будућности", рекао је Гудић.

Спортске игре младих одржавају се осам година у Србији, у Босни и Херцеговини одржаће се 11. пут, док велики јубилеј, 25 година постојања, славе у Хрватској.

Када су у питању овогодишња такмичења у Србији из канцеларије Игара најављују мало другачији формат, који ће бити атрактивнији и деци занимљивији.

"Све креће од квалификација, затим имамо градска такмичења, регионална, Државно финале и коначно Међународно финале у Сплиту. По угледу на највеће светске узоре, сваке године организујемо више од 30 спортско-едукативних догађаја, у сарадњи са локалним самоуправама, плус церемоније отварања и затварања Игара, уз директан телевизијски пренос, те велику завршницу Цоца- Цола Цуп турнира у малом фудбалу, такође уз ТВ пренос. Све је пропраћено продукцијским, маркетиншким и ПР кампањама које спонзорима и градовима домаћинима доносе изразиту промоцију", рекао је Гудић.

Цео тим Игара учиниће максималне напоре да, упркос томе што пандемија и даље траје, уз максимално поштовање мера у заштити од корона вируса, деца пронађу тренутке среће на такмичењима Спортских игара младих.

"Од самог почетка, а ове године прослављамо јубилеј 25 година, Игре су постављене као комерцијални пројект који своје постојање гради на самоодрживости. Тајна је у одлично уређеном систему који може у најкраћем року да одговори на све логистичке изазове и прилагоди се свим околностима. То наравно изискује и позамашне трошкове, али жеља да се деци омогуће врхунски организована такмичења, према највишим стандардима, потпуно бесплатно, није се доводила у питање ни у најизазовнијим тренуцима", рекао је Гудић.

Он је посебно истакао дугогодишње партнере и спонзоре којима СИМ пружа врхунски производ и вишеструки поврат инвестиција кроз организацију на терену, маркетиншке и ПР кампање, као и друштвено одговорне активности.

"Старомодни постулати спонзорстава су давна прошлост, нужно је стално ићи у корак са временом и потребама корисника и спонзора", закључио је Гудић.

Април је резервисан за почетак СИМ, упутства око корона вируса се прате и у току априла план је да се отварања Игара по градовима као и турнири у спортовима одржавају на трговима и отвореним теренима.

У Сремској Митровици пламен ће се упалити 3. априла, а градоначелници Кикинде и Сомбора (Никола Лукач и Антонио Ратковић) 6. и 7. априла манифестацију ће отворити у својим градовима, где ће се дечаци и девојчице бесплатно такмичити у спортовима које воле.

Дунав осигурање Спортске игре младих у Србији одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије, Министарства омладине и спорта и Министарства просвете и технолошког развоја. Генерални спонзор је компанија Дунав осигурање, а престижни пул спонзора чине и компаније “Цоца-Цола”, УЕФА Фоундатион, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија.

Од оснивања до данас на Спортским играма младих учествовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења, као и осталим активностима, а у све три земље, за децу је све потпуно бесплатно.

Вредност пројекта Игара препознале су многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота региона и Европе, а посебну подршку СИМ-овцима пружају амбасадори Игара: Немања Матић, Лука Модрић, Александер Чеферин, Миралем Пјанић, Един Џеко, Никола и Лука Карабатић, Јоханес Хан, Предраг Мијатовић, Карл-Хајнц Румениге и многи други.

Прошле године Игре су у нашој земљи подржали многи познати из света спорта, обраћањима у току Вандредног стања и касније кроз посете деци на самим турнирима - Александар Атанасијевић, Саша Илић, Матеја Кежман, Јанко Типсаревић, Љубиша Тумбаковић, Стефан Бирчевић, Соња Васић и многи други.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.