Почетна / Микс / Остали спортови

Игре у Паризу иду по плану, без обзира на судбину ОИ у Токију

Прошле седмице Јапан и Међународни олимпијски комитет (МОК) саопштили су да ће се Олимпијске игре одржати ове године, демантујући писање британских медија да је јапанска влада закључила да ће Игре морати да буду отказане
ФОТО: Википедија

Олимпијске игре у Паризу 2024. године одржаће се према распореду без обзира на судбину овогодишњих летних игара у Токију, објавио је данас Француски организациони одбор.

Прошле седмице Јапан и Међународни олимпијски комитет (МОК) саопштили су да ће се Олимпијске игре одржати ове године, демантујући писање британских медија да је јапанска влада закључила да ће Игре морати да буду отказане.

- Од почетка ове кризе свет спорта се прилагођавао. Наравно, организатори Олимпијских игара у Токију ће организовати Игре само ако то услови буду дозволи. Радили су на различитим решењима како би се прилагодили овом санитарном контексту, са или без вентилатора, постављањем тестова и саставом ‘балона’. Све је замишљено како би се ове Игре могле одржати уз врло висок ниво здравствене сигурност - рекао је шеф ОИ Париз Тони Естонге за француски дневник „Ле Монде“, преноси Хина.

Док је Јапан почетком овог месеца прогласио ванредно стање након рекордног броја случајева заразе корона вирусом Британац Метју Пинсент, освајач четири златне олимпијске медаље у веслању, затражио је да се Игре у Токију, већ одложене за годину дана, одрже 2024. године.

Естонге истиче да Олимпијске игре у Паризу неће бити премештене.

- Ако се ослањам на разговоре са МОК-ом, немам утисак да ће доћи до новог одлагања. Последњих годину дана одлагање није утицало на нас. Наше Игре ће добро проћи 2024. године, што год да се догоди у Токију. Надам се, као и многи, да ће се ове игре одржати јер ће створити снажну динамику – посебно церемонијом примопредаје, али Париз 2024. није повезан са судбином Токија - закључио је Естонге.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bubalo
Bravo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.