Почетна / Микс / Остали спортови

Маљковићу апсолутна подршка савеза за други председнички мандат у ОКС

Марија Десивојевић Цветковић, председница Српске триатлонске уније, ново је лице међу кандидатима за Извршни одбор ОКС
ФОТО: ОКС

Данас је одржана 25. седница Извршног одбора Олимпијског комитета Србије. Имајући у виду епидемиолошку ситуацију у Србији и поштујући важеће Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Цовид 19, а сагласно препорукама Међународног олимпијског комитета, седница је одржана путем конференцијске видео везе.

На данашњој седници Извршног одбора усвојене су кандидатуре за избор председника и органа Олимпијског комитета Србије.

Констатовано је да је кандидатура Божидара Маљковића за председника, једина која је у важећем року пристигла у Олимпијски комитет Србије.

Маљковић је добио апсолутну и неподељену подршку спортских савеза олимпијских спортова.

Кандидатура Маљковића добила је подршку од чак 34 национална гранска спортска савеза олимпијских спортова.

Подршку кандидатури Божидара Маљковића послали су, редом: Кошаркашки савез Србије, Фудбалски савез Србије, Одбојкашки савез Србије, Ватерполо савез Србије, Рукометни савез Србије, Кајакашки савез Србије, Бициклистички савез Србије, Стонотениски савез Србије, Савез Србије за дизање тегова, Биатлон савез Србије, Национални савез за карлинг Србије, Теквондо асоцијација Србије, Једриличарски савез Србије, Голф асоцијација Србије, Веслачки савез Србије, Стрељачки савез Србије, Спортско-пењачки савез Србије, Софтбол савез Србије, Стреличарски савез Србије, Стрељачки савез за летеће мете, Боксерски савез Србије, Боб савез Србије, Санкашки савез Србије, Рвачки савез Србије, Српски атлетски савез, Гимнастички савез Србије, Савез хокеја на леду Србије, Скијашки савез Србије, Савез хокеја на трави, Бејзбол савез Србије, Клизачки савез Србије,  Карате федерација Србије, Параолимпијски комитет Србије и Савез за скокове у воду.

Сходно одлуци Извршног одбора ОКС, отворен је редован изборни поступак и за избор органа Олимпијског комитета Србије, а сви чланови ОКС доставили су своје номинације за чланове Извршног и Надзорног одбора.

На данашњој седници утврђена је исправност 13 кандидатура за чланове Извршног одбора ОКС. Утврђена је листа следећих кандидата, по азбучном реду:

1. Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије

2. проф. др Милован Братић, председник УО Џудо савеза Србије

3. Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије

4. Предраг Даниловић, председник Кошаркашког савеза Србије

5. Марија Десивојевић Цветковић, председник Српске триатлонске уније (на слици)

6. Божидар Ђурковић, председник УО Рукометног савеза Србије

7. Веселин Јевросимовић, председник Српског атлетског савеза

8. Виктор Јеленић, председник Ватерполо савеза Србије

9. Александар Каракашевић, председник Стонотениског савеза Србије

10. Мирко Нишовић, председник Кајакашког савеза Србије

11. Ненад Петковић, генерални секретар Стрељачког савеза Србије

12. Ива Поповић, председник Савеза за синхроно пливање Србије

13. Жељко Трајковић, председник Рвачког савеза Србије

На данашњој седници је такође утврђена исправност четири кандидатуре за чланове Надзорног одбора. Утврђена је листа следећих кандидата:

1. Душан Вулевић, Српски атлетски савез

2. проф. др Верољуб Дугалић, Одбојкашки савез Србије

3. Жељко Којић, Фудбалски савез Србије

4. Александар Матковић, Стонотениски савез Србије

Изборна скупштина Олимпијског комитета Србије заказана је за 16. децембар. На њој ће бити изабран председник Олимпијског комитета Србије, генерални секретар, чланови Извршног и Надзорног одбора за нови мандат који ће трајати наредне четири године.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.