Почетна / Микс / Остали спортови

Званичници Олимпијских игара раде на мерама у борби против корона вируса

Организатори су данас у медија центру Олимпијских игара представили неколико могућих мера, које би се могле примењивати на Играма у Токију 2021. године
ФОТО: ЕПА/Франк Робишон

Званичници Олимпијских игара у Токију желе да цео свет зна да раде на мерама у борби против корона вируса због такмичења које ће се одржати наредне године, иако не знају тачно како ће оно изгледати.

Организатори су данас у медија центру Олимпијских игара представили неколико могућих мера, које би се могле примењивати на Играма у Токију 2021. године.

- Наш циљ је да покажемо шта радимо на сигурности и безбедности Олимпијских игара - рекао је извршни директор безбедносног бироа Олимпијских игара Цујоши Ивашита.

Осим средстава за дезинфекцију руку, маски и проласка кроз скенер, што се до сада користило, једна од новина биће налепница за ручни зглоб, која ће за неколико секунди измерити телесну температуру.

- Овога пута смо покушали другачије методе и анализирали их. Одвијају се разна спортска такмичења, али велики је изазов открити која је метода погодна за највећи спортски догађај - Олимпијске игре и Параолимпијске игре у Токију - навео је Ивашита.

Упркос мерама заштите, бројни спортисти широм света заразили су се корона вирусом, али се сезона у НБА лиги завршила без иједног позитивног теста.

Међународни олимпијски комитет (МОК) саопштио је да ће спортисти који буду позитивни на корона вирус на Олимпијским играма вероватно бити искључени из такмичења.

На Олимпијским играма се очекује 11.000 спортиста, хиљаде судија, званичника, волонтера, спонзора, медија, емитера и важних гостију. На Параолимпијским играма очекује се око 4.400 спортиста.

Организатори и МОК су саопштили да тестирају бројна сценарија, али највероватније до почетка следеће године јавност неће добити прецизније информације.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.