Почетна / Микс / Остали спортови

ДИЗАЊЕ ТЕГОВА - Михајловић: Тренинзи не стају; Рожњак: Кајдочи адут за Париз

„С обзиром на то да су у доба пандемије многи такмичари тренирали код куће, у гаражи, дворишту, подруму, на нивоу Међународне федерације за дизање тегова су дошли на идеју да организују онлајн такмичење“
ФОТО: Савез Србије за дизање тегова

Најбољи српски дизачи тегова вредно тренирају у доба епидемије корона вируса, поштујући све епидемиолошке мере, а све са циљем да што спремнији дочекају наредна такмичења, каже председник Савеза Милан Михајловић.

- С обзиром на то да су у доба пандемије многи такмичари тренирали код куће, у гаражи, дворишту, подруму, на нивоу Међународне федерације за дизање тегова су дошли на идеју да организују онлајн такмичење. То је био једини начин да се спортисти поново окупе, али у потпуно сигурним условима, код њихове куће. Најпре је у августу одржан Пан-Амерички куп, потом Куп Узбекистана, Првенство Колумбије У17 и У20, а онда 13. септембра, прво онлајн такмичење у дизању тегова у Србији - изјавио је Михајловић, угледни професор и успешни међународни судија, који је између осталог судио и на Олимпијским игарма у Рију.

Како је навео, за организацију онлајн такмичења српски савез добио је бројне похвале.

- Такође, током лета већином се радило напољу или у мањим групама по салама. Клубови се придржавају епидемиолошких упутстава, које је прописала Влада Србије и на томе инсистирамо уз наравно лекарске прегледе - истакао је Михајловић.

Посебно квалитетно се ради у Суботици, сјајне резултате бележе браћа Тивадар и Тамаш Кајдочи, за кога се верује да би могао да се бори за медаљу на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

Главни тренер Спартака Ервин Рожњак, универзитетски првак света из 2018, максимално се посветио раду са перспективним дизачима.

- Необична година је иза нас. Сва међународна такмичења су отказана због пандемије корона вируса. Ми смо одржавали тренинге на отвореном и у септембру смо успели да организујемо и првенство Србије и Војводине, такође на отвореном. Спорт не сме стати, али истина је да радимо у пуно измењеним условима, али тако је у већини држава целог света. Када је реч о браћи Кајдочи, од пролећа очекујемо нове добре резултате. Тамаш Кајдочи је велика нада српског дизања тегова. Имао је повреду леђа, коју је санирао и од пролећа очекујем нове његове успехе - поручио је Рожњик.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.